Bizim ülkemizde siyaset yapanlar,

Şeffaf olmayı, ilkeli davranmayı, yanlışı kim yapıyorsa, iş takipçisi, tacizci, “uyuşturucu kullanan babamızın oğlu da olsa asla affetmeyiz, çatımız altından barındırmaz, gereğini yapar itibarsızlaştırırız” derler.

Zaten böyle davranmak da lazım…

Parti, iktidara aday olduğunu iddia ediyorsa, devlet mekanizmasını döndüren mevcut hükümeti farklı gerekçelerle eleştiriyorsa, eleştirdiklerine benzememeleri gerekir.

Bundan 4 sene önce İzmir’de trafik kazasına karışan İYİ Parti’nin GİK üyesi M.Ç, yapılan kontrolde kanında uyuşturucu madde kullandığı ortaya çıkmıştı. Olay fazla büyütülmeden kapatılmıştı. 14 Mayıs  seçim öncesi Bursa teşkilatında yapılan temayül yoklamasında M.Ç yüksek oy aldığı iddia edilmiş, genel merkezin daha önce yaşanan sıkıntıdan dolayı M.Ç’yi listeye koymadığı belirtilmişti.

*** 

Bu hatırlatmanın ardından,

Geçtiğimiz hafta,

İYİ Parti Yenişehir İlçe yönetiminde, hatta başkanvekili olduğu öne sürülen Sami Ç. ve babası R.Ç’nin evi ve arsasında uyuşturucu tespit edildiği iddiaları Bursa gündeminde bomba etkisi yapmıştı.

Dün İlçe Başkanı Ercan Özel’i aradım. Böyle bir olayın yaşanıp yaşanmadığını sordum. Özel, net konuştu.

Ve şöyle dedi:

İddia edildiği gibi uyuşturucu mevzuuna muhatap olan kişi başkanvekilimiz değil. Yönetimi kurulu üyemizin babasının arsasında uyuşturucu yapımında kullanılan kenevir ele geçirildi. Partimizin yöneticisiyle ilgili bir durum değil. Babasının işlediği bir suç. Maksatlı olarak partimizi yıpratmak isteyenlerin ortaya attığı iddialar bunlar. Eğer böyle bir hadise söz konusu olsaydı, ilçe yönetimi olarak istifa ederdik.  Bu arada, çıkan haberlerde partimizin avukatlarının olaya müdahil olduğu uydurmadır, gerçek dışıdır” dedi.

Evet, Ercan Özel’in özel açıklaması bu şekilde.

Bir yöneticiyi babasının işlediği günah ve suçtan dolayı linç etmek doğru değil. Özel’in de açık seçik konuşması çok önemli.

Maalesef,

Uyuşturucunun, ülkemizin ciddi bir sorunu olduğunu kimse inkar edemez. Hele, önceki dönem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun anı duvarına baktığınızda, kimlerle boy boy fotoğraflar çektirdiğini ibretle görebilirsiniz.

Metamfetamin maddesinin gençleri, aileleri nasıl ablukası altına aldığını görüyoruz.

Buradan yola çıkarak,

Yenişehir’de yaşanan bu hadise, İYİ Parti teşkilatını daha titiz davranmaya iteceğinden hiç kuşku duymuyorum.

Eleştirilere, uyarılara kulak kabartmak, seçim arifesinde yapılan şikayetleri seçim sonrası unutmadan, sadece parti kalabalık gözüksün diyerek, araştırmadan, ince eleyip sık dokumadan dolgu malzemesi olacak kişileri, teşkilatlara tıkıştırmayan bir şuurla hareket etmek gerekiyor.