Bursa’da yaşayanların yüzde 90’ı Osmangazi metro istasyonunun nerede olduğunu bilir.

Her gün binlerce kişi, işçi, esnaf, çiftçi, öğrenci, memur, polis,  mesaisi sona erdiğinde veya işbaşı yapmak için bu aksı kullanıyor.

Ne hikmetse kimsecikler, öğleden sonra ortaya çıkıp, akşam saatlerine kadar burada ellerinde dosyalarla gezen modern dolandırıcıları fark etmiyor, sorgulamıyor veya umursamıyor.

Daha önce de  yazmıştım, bazıları gözaltına alınmış, yargıç karşısına çıkarılmıştı.

Ama bitmiyorlar!

Kolay para kazanmak…

Hem de öyle böyle değil.

Ayaküstü gençleri, gözlerine kestirdikleri kişileri durdurarak,  “biz üniversite öğrencisiyiz, engelli kardeşlerimize yardım topluyoruz, gönlünüzden ne geçerse yardım edin, valilik izinliyiz, makbuz da veriyoruz” diyerek dolandırıyorlar.

Hem de mobese kameralarının önünde, pervasızca.

Nasıl olsa etliye-sütlüye dokunan, siz kimsiniz diyen yok!

Osmangazi Belediyesi’nin beton meydanına mehdiyeler düzen pek muhterem meslektaşlarımızın da gözünden kaçan bu üçkağıt işleri, Bursa’nın sahipsiz olduğunu maalesef gözler önüne seriyor.

Burası öyle acayip ve utanç verici bir alan ki, bedenlerini pazarlayan kadınlar, pet şişelerden kale yapıp kumar oynatanlar ile dolandırıcılar, kendilerine bir kere olsun siz burada ne yapıyorsunuz diye soru sorma zahmetinde bulunmayan üniformalı polis memurlarının gözünün içine baka baka suç işliyorlar!

Bursa’mıza yeni atanan Vali Mahmut Demirtaş’ı, Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu’nu, Osmangazi metro istasyonu civarında dönen dolapları ibretli gözlerle seyretmelerini tavsiye ediyorum.

Kendisi hatırlayacaktır, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ı teşkilatın önünde vatandaşı Atatürk ve Bursa posterleriyle dolandıranlarla ilgili arayıp, yaşanan ayıbı hatırlatmış, hemen üst tarafta görevli polis memurlarına da yaşanan sıkıntıyı aktarmıştım.

Yaşları 18 ile 25 arasında değişen, yüzdeyle çalışan bu dolandırıcılarla ilgili umarım ciddi adımlar atılır.

Aynı zamanda duyarsız vatandaşların da, bilinçlenmesi için gereken yapılır.

Sahi merak ediyorum, “hiçbir şeyden korkmadan, yılmadan mücadelemize devam edeceğiz” ifadelerini kullanarak koltuğuna oturan CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten’in ilçe binasına 200 metre uzaklıktaki metro istasyonunun etrafında yaşanan rezilliklerden haberi var mı?

Gerçekten merak ediyoruz, Bursa’daki muhalefet hakikati görmeye niyeti var mı?