Bursa, kurulduğu 14 Ağustos 2001'den itibaren AK Parti'nin kalesi olmasına rağmen özellikle son yıllarda hak ettiği hizmetleri alamadığına şahit oluyoruz.

Bunu, bir türlü gelmeyen hızlı trende, Türkiye’nin en kolay ulaşılabilir kamp ve turizm merkezi  Uludağ'ın garipliğinde görüyor, şehrin en ücra köşesine yapılan Şehir Hastanesi’ne bakınca üzülüyoruz. Vizyonsuzluğun başını iktidar partisinin tercih ettiği milletvekillerinin çektiğini de unutmamalıyız. Hatırlatmak gerekirse Hakan Çavuşoğlu örneği karşımızda bütün çıplaklığıyla duruyor.

Diğer pencereden baktığımızda ise,

Faruk Çelik'in hem AK Parti'nin ağabeyi yanı sıra kabinede yer almasıyla birlikte şehrin birçok sorununa çözüm bulunuyordu. Çelik'in önce Şanlıurfa sonra Artvin milletvekili olmasıyla Bursa siyasette yeterince söz sahibi olamadı.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'ya ağabey olarak önce Bülent Arınç'ı sonra Efkan Ala'yı görevlendirmesine rağmen istediği verimi alamadı. Faruk Çelik sonrası adeta yetim kalan şehrimizde beklenen oldu ve Büyükşehir Belediyesi AK Parti'den ana muhalefet partisine geçti. Eğer önlem alınmazsa tam 22 yıldır AK Parti'nin kalesi olan Bursa'nın, kente hizmet edenlerin önünü açacağı benziyor.

Şu bir gerçek ki, Cavit Çağlar sonrası kabinede söz sahibi olan Faruk Çelik, şehrin unutulmaz siyasetçileri arasına girdi. Ramazan ayında sokak sokak gezip elindeki zarflarla zekatını dağıtan, tebdili kıyafetle yürüyüş yaparak halkın arasında gezen Çelik'i vatandaş arar oldu. Ulaşılabilirlik adına da Çelik'e her isteyen kolaylıkla iletişime geçebildi.

Oysa AK Parti'nin kanaat önderi diye Bursa'da görevlendirdiği Efkan Ala ve Mustafa Varank'a gidip derdini anlatabilen varsa beri gelsin. Elbette Faruk Çelik'i seven var sevmeyen var. Esnaflık yaptığı Bursa sokaklarında gezerken istisnasız her karşılaştığı vatandaşın elini samimiyetle sıkan Çelik'i eleştirenlerin iki elini kafasının arasına alıp 'bilemedik kadrini kıymetini' dediklerini duyar gibiyiz. 

Çelik ya da başkası önemli olan Bursa'nın gerekli hizmetleri alması.

Yılan hikayesine dönen hızlı tren ile yılın 9 ayı atıl olan Uludağ'ın turizme tam manasıyla kazandırılması gibi önemli projelerin Bursa'ya bir an evvel ulaşması gerekiyor. Belediyelerin AK Partili olduğu dönemde bile yeterince hizmet alamayan şehrimizin, CHP'li belediyeler döneminde yeterli desteği alıp alamayacağı ise merak ediliyor.