Kimileri alay etti, bazı münafıklar arkadan dolaştı. Bu şehre zerre faydası olmayan bazıları ise saplantılı olmakla itham etti.

Müftülüğün hizmet binasına gelip, karşındaki banklarda oturanların, çevredeki esnafın, camiye gelenlerin şikayetlerini dinlemeyi akıl edemeyen Bursa Müftüsü Yavuz Selim Karabayır,  tuvaletin ekmek fiyatında olduğunu, burasının rant kapısına döndürüldüğünü nasıl bilsin?

Gözlerini kapatsa, Erzincan’da valilik yaparken halkın adamı olan rahmetli Recep Yazıcıoğlu’nu aklına getireceğini tahmin ettiğim Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Şehreküstü’nün hangi ilçenin mahallesi olduğunu hatırlayabilirdi.

Siyasetin, sorunları çözme adresi olduğunu Kızılcahamam kampında dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajını bir türlü doğru okuyamayan AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, makamına 100 metre mesafedeki rezilliği defalarca yazmama rağmen kılını kıpırdatmadı. Oysa bu hela rant kapısına dönüşmüş, vatandaşa ise maddi anlamda zulüm kapısı olmuştu. Derdim, amacım burada oynan oyunun bozulması ve halka hizmet anlamında ücretsiz olmasıydı.

Bubi tuzaklı, basamaklı meydanı inşa eden, etrafını saran dalkavuk gazetecilerle Osmangazi’nin sorunlarını hallettiğini sanan, Sultan Fatih’i yeri geldiğinde dilinden düşürmeyip Şehreküstü’ndeki çınar ağacını kestirerek yerine elektrikli totem koyduran önceki dönem Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a,  il başkanlığı binasının batısında dönen dolapları hatırlatmama rağmen, umurunda olmadı.

31  Mart seçimi bitti, sanal alemden bir türlü kurtulamayan, vatandaşı umursamayanlar, ummadıkları bir yenilgi aldı.

Şehreküstü Camii altındaki üçüncü kişilere dernek tarafından ihale edilen, Osmangazi Belediyesi’nin malı olan helayı yine gündeme getirdim. Bu sefer, saatin doğru çalışmaya başladığını gördüm. Erkan Aydın’ın bir bürokratı, Bursa’nın her semtini ezbere bilecek kadar bu şehrin evladı; yazdığım köşe ve haberi dikkate aldı. Kendilerine durumu tane tane anlattım. Hiç tereddüt etmeden adım attılar, gereği yapılacak dediler.

Burası halkın hizmetinde olacak, ranta kapatılacak dediler.

Sağ olsun, şovu sevmeyen Erkan Aydın Şehreküstü Camii altındaki belediyenin mülkü olan tuvaletleri, 10 TL vermeden içeri girilemeyen turnikeli helaları, ücretsiz olduğunu Bursa’da yaşayanlara ilan etti.

Turizm kentindeki rezilliği, birilerine rant kapısı yapılan Şehreküstü Camii’nin tuvaletlerinin ücretsiz olması uğruna yazdığım yazılar sebebiyle çalıştığım gazete kumpasa uğradım. Aradan seneler geçti ve yerel iktidara artık rantçılardan yana değil de halktan yana tavır alan yöneticiler geldi.

Osmangazi Belediye yönetimi feryadımı duydu ve kimsenin cesaret edemediği basit ama çok büyük bir hizmete imza attı.

Şimdi sıra Acemler Metro İstasyonu önündeki tuvaletlerle, Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali, Ulu Cami ve Orhan Camii tuvaletlerinde.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in halktan gelen taleplere kulak tıkamayacağı ve gerekli adımları atacağına inancım tam.

Çünkü Bozbey, göreve gelir gelmez içme suyunda yüzde 25'lik indirime giderek halkın cebine ve gönlüne dokunmuştu.

Hemen ardından cadde otoparklarını bedava yapan Bozbey, halkın yoğun kullandığı bölgelerde umuma açık helaları da ücretsiz yaparak önemli bir hizmete imza atacaktır.

'Tuvalet' deyip geçmeyin, ekonomik dar boğazda adeta inim inim inleyen vatandaş için 10 lira bir ekmek parası. Sizi bilmem ama ben cebimde ekmeğe yetmeyecek kadar az para olsa utanırım da isteyemem, aç kalırım.

Sözün kıssası, bu halk kendisine hizmet edenleri asla unutmaz.

Şehreküstü Meydanı'ndaki tuvaletlerin ücretsiz olmasına birileri burun kırabilir ama bunun çok büyük hizmet olduğunu zaman içinde anlayacaksınız.

Allah vesile olanlardan ve yapanlardan razı olsun.

Darısı Acemler, Terminal, Ulu Cami ve Orhan Cami tuvaletlerine.

Bir hatırlatma daha yapayım, Şehreküstü Meydanı'ndaki kesilen çınar ağacının yerine de çınar fidanları dikilecek.