Son yıllarda, Diyanet İşleri Başkanlığı başta olmak üzere kamu kurumlarındaki israfın geldiği boyut dar gelirli vatandaşın canını sıkıyor ama yaşananlar maalesef dillendirilmiyordu.  

Halkın yüksek sesle söyleyemedikleri kamudaki israf, müsriflik, 31 Mart yerel seçimlerinde büyük sürpriz yapan CHP’nin önemli belediyeleri kazanmasının ardından iktidar tarafından hortlatıldı.  

Malumunuz üzere,

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,  alınan tedbirleri madde madde açıkladı.

Pakette taşıtlardan kamu binalarına, yatırım projelerinden diğer harcama türlerine kadar birçok alanda tedbirler inci tanesi gibi sıralandı. 

Şimşek’in açıklamalarının ardından CHP'li belediyelerin eli kolu adeta plastik kelepçeyle bağlandı.

Kimilerine göre beşli çetenin yaptığı köprüler otobanlara verilen araç geçiş garantisi gündeme gelmezken, yeni yatırımların önünün kapanması tamamen CHP'li belediyeleri hedef aldığı yönünde değerlendirilmeye başlandı.

Paketi yakından inceleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın'ın moralinin bir hayli bozuk olduğunu duyduk.

 'Gülümseyin' sloganıyla makama oturan Bozbey'in hayata geçirmeyi düşündüğü birçok projenin Şimşek engeline takılacağı konuşuluyor.

Bursa’da yaşayanlar, Bozbey ve Aydın'dan israftan yatırımlara birçok alanda önemli hizmetler beklerken, tasarruf paketi sonrası kara kara düşünen Bozbey ve Aydın'ın nasıl bir tavır takınacağı önümüzdeki günlerde berraklaşacak. Tabi belediyelerdeki israfın engellenmesi de önemli bir madde olarak karşımızda durduğunu görüyoruz.

ATM memurlarından araç israfına kadar Bursa belediyelerindeki hoyratça harcamaları duymayan kalmadı. Yeni başkanların atacakları adımla halkın parasını çarçur etmeyeceklerini bekliyoruz.

Ancak çiçeği burnundaki başkanlar da kendilerinden öncekilerin hatalarını sürdürüyor. Belediye hizmetleri ve bayram tebrikleri için hazırlanan billboardlarda belediye adını yazmak yerine kendi fotoğraf ve isimlerini paylaşma hastalığı sürüyor.

Tam da israfın gündem olduğu şu dönemde başta Bozbey ve Aydın olmak üzere belediye başkanları sağduyulu davranıp kendilerini değil kurumlarını ön plana çıkarmalı. Zaten herkes onların başkan olduğunu biliyor.

Bundan sonra Mustafa  Bozbey ve Erkan Aydın'ın nasıl adım atacağını hep birlikte göreceğiz.

Umuyor ve istiyoruz ki,  inşallah israfın önüne geçerler.