Üretenler, imal ettiklerini satabilmek için çeşitli çareler ararken, rekabetle de mücadele ediyorlar.

Şu bir gerçek ki, dünya pazarına girebilmek, tabiri caiz ise tezgah açabilmek, hiç de kolay değil. 

Bu tür zorlukları ortadan kaldıran, 5- 10 bin kilometre uzaklıktaki ülkelerde bulunan firmaları, alıcıları ufuk açan alanlarda bir araya getirmek, profesyonellik ve tecrübe gerektiriyor.

Örneğin, küreselleşme, iletişim, bilgi teknolojilerinde yaşanan hızlı ilerleme, üretimin parıldamasında kaliteli ve düşük maliyetli bir üretim planlamasının yolunu açıyor.

***

BTSO ve KFA Fuarcılık öncülüğünde, bu yıl 10.’su düzenlenen Bursa Textile Show Fuarı, yaklaşık 180’e yakın firmayı bir araya getirirken, yabancı ülkelerden 70’e yakın katılımcı Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde stant açtı. 5-7 Eylül tarihileri arasında 2023-2024 sonbahar-kış giysilik kumaş koleksiyonlarını yerli ve yabancı iş insanlarının beğenisine sunuldu.

Katılımcıların sayısının her yıl artığı bu küresel buluşmalarda, Bursa’daki üreticiler, ürünlerini pazarlamanın yanı sıra, ihracat çıtasının da yükselmesine neden oluyorlar.

Zaten imal ettiğini dünyaya satıyorsan büyüme otomatikman gerçekleşiyor; aynı zamanda ülke ekonomisine ve istihdamına de katkı sağlamış oluyorsun.

Buradan yola çıkarsak,

BTSO ortaya koyduğu iradeyle, iş dünyasına ufuk açıyor. UR-GE projeleri sayesinde tekstil üreticilerimizi dünyanın dört yanındaki alıcılarla buluşturuyor. Bursa’daki iş insanlarına küresel alanlarda ticaret anlamında aktör olmaları için kapılar aralıyor.

Bu heyecanı, iş insanlarıyla yaptığımız yurt dışı fuar ziyaretlerinde, yapılan yüz yüze görüşmeler sayesinde milyon dolarlık anlaşmalara bizzat şahitlik yaptığımı belirtmek isterim.

Kısacası dış ticaretin tırmanışı fuarlar daha da yukarılara taşınıyor.

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş’un dediği gibi, Bursa Textile Show Fuarı sayesinde yapılan görüşmeler, önümüzdeki dönemde ihracata fazlasıyla yansıyacaktır.

Dolayısıyla,

BTSO ve KFA’nın zihin açan, beklentileri karşılayan, üretimle birlikte ülke ekonomisine katkı koyan adımlarını yakından takip ediyoruz.