Sıcaklar kendini hissettirmeye başlayınca,  halk otobüslerine binen vatandaşların klimaların çalıştırmayan sürücülerle olan münakaşalarının da startı verilmiş oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in 'klimalar çalıştırılacak' talimatına rağmen özel halk otobüsçüleri yakıt maliyetini gerekçe gösterip klima açma yerine çağdaşı bir uygulamaya gidiyor.

Son model otobüslerde halk kan ter içerisinde yolculuk yaparken aklı evvel otobüs şoförleri kapıları açık bırakıp yoluna devam ediyor. Kapı ve camları açan özel otobüsçüler rüzgar yardımıyla halkı serinletmeye kalkışsa da başarılı olamadıkları gibi seyahat edenlerin de canını tehlikeye atıyorlar.

Göreve gelir gelmez halkı rahatlatacak hizmetleri bir bir hayata geçirmekte kararlı olan BBB Başkanı Mustafa Bozbey, BURULAŞ yönetimine 'Tüm otobüslerde klimalar çalışacak, halk rahatlayacak' talimatı verdi.

BURULAŞ idaresi de hareket memurlarını sıkı sıkıya tembihledi. Yetkililerin uyarı ve denetimlerine rağmen özellikle özel halk otobüslerinde cehennem sıcağına rağmen klimalar çalışmıyor. Yolcularla şoförler klima yüzünden kavga ediyor. Özel halk otobüsleri sahipleri, akaryakıttaki rekor artış yüzünden para kazanamadıklarını, klimaların da devreye girmesiyle yakıt fiyatlarının daha da arttığına dikkat çekiyor.

Belediyenin kontrolleri sonrası sözde çözüm bulan özel halk otobüsçüleri, görevlilerin hareket öncesi klimaları çalıştırıyor,  seyir başladıktan  kısa bir süre sonra klimalar tekrar kapanıyor.

Geçenlerde görüştüğüm bir otobüs şoförünün anlattıkları trajikomik olduğu için rahmetli Kemal Sunal'ın filmleri aklıma getirdi.

“Trafik polisini gören balık istifi minibüs şoförü yolculara 'çökün' diyor da vatandaşlar hep birlikte çöküyor. Yapılan sahteciliğe öfkelenen Kemal Sunal, minibüstekilerle dalga geçerek 'çökün' diyor oysa trafik polisi ortalıkta yoktur.”

 Aynı o hesap özel halk otobüsleri şoförleri belediye görevlilerini görünce klimayı açıyor, görevliler gidince klimayı kapatıyor. Maalesef  şehrimizde bu sorunlar son yıllarda tırmanışa geçti, aslında gülmeyi bilmeyene dükkan açtırmamak lazım ama değneğin iki ucu dikenli.

Anlaşılan iş inada bindi gülüm. Tartının üzerine çıkıp göbeğini karnına çeken otobüsçüler mi inat, Bozbey mi göreceğiz.

Bakalım Mustafa Bozbey, özel halk otobüsçülerine klimaları açtırıp Bursa’da yaşayanlar püfür püfür yolculuk yaptırtabilecek mi?

Merakla bekliyoruz…