Bursa, sahip olduğu potansiyele rağmen bir türlü yeterli oranda yabancı turist çekemiyor.

Sebebi belli,  şehri yönetenler yeterince dertlenmiyor.

Turizmdeki pastadan Bursa mahrum bırakılıyor. Kimse kusura bakmasın ama liyakatsizlik sonucunda doğa harikası yerlere bile sahip çıkılamıyor.

Dolayısıyla, ‘üzüm üzüme baka baka kararır’ atasözü bir kez daha önümüze çıkıyor.

Yani ilçelerin sorunlarıyla mücadele ediyoruz diyen yerel yöneticiler, turizmdeki aksaklıkları yeterince takip edemiyor.

Kentin birçok bölgesinde var olan değerler de sahipsizleşiyor…

***

Her sene binlerce yerli turisti ağırlamasına rağmen bir türlü namını dünyaya duyuramayan Orhaneli Sadağı Kanyonu Milli Parkı, Bursa’mızı adeta kuşatmaya alan on binlerce Arap turistin dahi ilgisini çekmiyorsa suç kimin?

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Sadağı Kanyonu Milli Parkı’nın bazı birimlerinin işletmesini özel teşebbüse verince olanlar oldu.

Tabiat harikası kanyona hizmeti sadece bölgeye gelenlerden otopark parası almakta bilen özel firma, bölgedeki çöpleri bile toplamıyor. Şiddetli akan suyun üzerine kurulu tahta köprülerin yıkılması ise an meselesi.

Fotoğraf çekmek için yürüyerek alanı gezenler, sallanan köprülerde adeta ecel terleri döküyor.

Bitmedi,

Kanyona gelenlerden otomobil için 15 lira alan Orhaneli Turizm İnşaat Teknik Bilgi Petrol Gıda İletişim Telekomünikasyon İnşaat Malzemeleri Madencilik, Otomotiv Tarım, Hayvancılık Taşımacılık Yenilenebilir Enerji Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, alandaki büfeyi de işletiyor.

Şirketin faaliyet alanlarının oldukça geniş olması da dikkat çeken ayrı bir nokta.

Kanyondaki yetki kimde bilinmez ama hizmet edeni bulana aşk olsun.

Geçen sene Kanyon’daki şelaleye giden köprü yıkılmıştı.

Aradan geçen koca bir seneye rağmen köprü hala yapılmadı.

Onca yolu şelaleye gitmek için kat eden turistler, bölgedeki bakımsız ve ilgisizliği görünce adeta şok yaşıyor.

Kanyonun içler acısı haline yerli turistler dikkat çekiyor ama kimin umurunda.

Slogan atıp, algı oluşturup şehre hizmet ediyoruz diyenlerin kulakları çınlasın diyeceğim ama…

Anlaşılan, onlar başka şeylerin çınlamasından hoşlanıyor!

Hakikaten çok ilginç,

Bursa Büyükşehir’in turizme hizmeti böyle oluyor demek, hele Orhaneli Belediyesi’nin kapısının önündeki faciayı görememesine, şapka çıkarmak gerek!

Türkiye’nin saklı güzelliği Sadağı Kanyonu,  Orhaneli’nin tanıtımına, tersine göçün önünü açacağına aynı zamanda da, bölgeye ekonomik anlamda katkı koyacak potansiyele sahipken, yönetici körlüğü hepimizi üzüyor.

Bugüne kadar bölgeye tersine göçün başlatılması için sözüne, projelerine rastlamadığımız, şiir okumada eline kimsenin su dökemediği AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, sağlam iradesini, yumruğunu masaya vurup, Sadağı Kanyonu’nda olup bitenlerle ilgili hesap sormasını, turizm cennetinin ayağa kaldırılması için adım atmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.

Aynı şekilde Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt’un da, Bursa’ya zerre kadar katkısı olmayan sözde düşünce ve derneklerle vakit geçirmeyi bırakıp, ilçesinin tanıtımına, hayvancılıkta yeniden parmakla gösterilen bir yer olması için kafa yormasını rica ediyoruz.

Biliyoruz ki,

Kıymetlimiz Orhaneli’nde turizm popüler olursa, tarım ve hayvancılık büyürse, istihdam artar. Doğdukları toprakları terk eden yörenin çocuklarının hem cepleri, hem de yüzleri gülmüş olur.