Bilmem dikkatinizi çekti mi; 31 Mart yerel seçimleri sonrası AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan veyahut ilçe başkanlarının yeni belediye başkanlarının atama icraatlarına yönelik herhangi bir açıklaması olmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimi kaybeden şehirlerde il ilçe başkanlarını görevden alınacağına yönelik beyanları sonrası AK Parti Bursa İl teşkilatı resmen dilsiz oldu.

Akıllara şu soru geliyor,  Davut Gürkan  ‘makam olmadan muhalefet yapılmaz' mı diyor acaba?

Mustafa Bozbey'in, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin önemli birimlerine yegen ve baldızı ataması Türkiye'yi ayaklandırdı da AK Parti Bursa İl Başkanlığı oralı bile olmadı.

Görülen o ki, Gürkan, ya riske girmiyor, neden Bozbey'le aram açılsın madunda, ya da Erdoğan'ın değişim mesajına içerledi.

Taraflı tarafsız tüm medyanın bangır bangır eleştirdiği büyükşehirdeki atamalara gıkını çıkarmayan AK Parti il ve ilçelere kimin atanacağı merak konusu oldu.

Hal böyle olunca sağlam bir muhalefet için yeni il başkanı beklendiği gözümüzün içine sokulmuş oluyor.

 Muhalefet denince Bursa'da  İYİ Parti Milletvekili olan Selçuk Türkoğlu akıllara geliyor. Gündemi yakından takip eden Türkoğlu, toplumun kafasını kurcalayan mevzuları kendi mizahi bakışıyla dile getiriyor.

En tepede durmaya, makama, iktidara alışan AK Partili il ve ilçe başkanları, belediyeleri kaybedince ne yapacaklarını şaşırdılar mı dersiniz?

Yönetenken, korumalarla caka satarken konuşmak kolay oluyordu. Başkanlık yaptığınız kentte en önemli iki belediyeyi rakip partiye kaptırdığınızın farkında mısınız? İnsan en azından iki belediyeyi geri almak için şimdiden çalışma başlatır ama görüyorum ki herkes kendini düşünüyor.

 Makam yoksa eleştiri yok, kahramanlık ise sadece Çanakkale’dekileri anmakmış, gülüm!

Ben AK Partili başkanların yerinde olsam, belediyedeki yandaşlarından belediyelerde atılan her adımı takip ederim, varsa yanlışlık yandaş medyamın desteğiyle 'kararmayı' kamuoyuna açıklarım. Bu kadar medya desteğine, güce, paraya rağmen başkanlar neden susuyor anlayamıyorum, Kamil!

***

Unutmadan bir hatırlatma yapayım, Bursa’da bunca hadise yaşanıyor ama düğün, nikah ve ziyaretlerle muhalefet yaptığını sanan, ölü taklidi yaparak kafalarda soru işaretleri meydana getiren Saadet Partisi’nin Bursa İl Başkanı Ali Osman Karahan ile CHP listesinden vekil olan Mehmet Atmaca’dan tık yok.

Milli Görüşçü bu iki isimle ilgili, kendi partilerindeki eski ve yeni yöneticiler,  önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan iş aldıklarına yönelik iddialarda bulunuyorlarmış. Ama bu arkadaşlar masanın altında konuşmayı seçtikleri için anlattıkları havada kalıyor.