Seçim bitti, maalesef geçim derdi başladı. 

Hem de öyle böyle değil.

Kimse kusura bakmasın ama asgari ücrete yapılan artış, zam sıcağı karşısında mum gibi eriyor.

İşçi emeklileri ise burnundan soluyor. İnanmazsanız çıkın sokağa; bir köşeye sinmiş, büzüşmüş, suratı asık, umutsuzlarla konuşun.

Tabi düğün, nikah törenlerinden vakit bulabilirseniz!

Ancak,

Yaşatılan ekonomik sıkılaştırma politikaları, önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel seçimlerin en önemli gündem maddesi olacak gibi gözüküyor.

Dolayısıyla 2023’ü yolcu ettikten sonra siyaset kazanının ateşi köpürmeye başlayacak.

Baksanıza, belediye başkanları her gün farklı bir faaliyet, açılış ve macera peşinde.

***

Geçtiğimiz gün AK Parti Bursa’nın bir ilçe başkanı ile kısa süreli sohbet gerçekleştirdik.

İlginç şeyler söyledi.

3 dönem Osmangazi Belediye Başkanlığı, öncesinde de vekillik yapmış olan Mustafa Dündar’ın, üç dönem kuralına takılanacağını belirtti.

Ama şunu da ekledi: “Bu Dündar çok şanslı, kısmetli adam, bir bakmışsınız yine aday gösterilir” dedi.

Bu hayal, rüya ve hülya içinde olan Mustafa Başkan da Beştepe’ye, “ben buradayım” mesajını dostları aracılığıyla vermeye devam ediyor.

Ama olması gereken, artık kenara çekilmesi yeni yüzlere, gençlere fırsat tanıması, önlerini tıkamaması.

İlçe başkanına, şehrimize hizmetten çok, tribünlere oynayan, şimdilerde bütün apoletleri sökülmüş Hakan Çavuşoğlu’nun Bursa’ya bir türlü gelemeyen hızlı trenle ilgili gözlerini yumup, özel Mudanya Üniversitesi için gösterdiği olağanüstü gayreti sorduğumda, “Maalesef Hakan Çavuşoğlu Bursa için bir çivi çakamadı ama bu üniversite için didinip durdu. Açılması için kulis yaptı” deyiverdi.

Rahatsızlık büyük ama kapalı kapılar ardında dillendiriliyor. Kimse ezber bozmak, makyajı dökmek, algıyı bozmak için didinmiyor.

Evet, ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Çavuşoğlu’na başbakan yardımcılığı rütbesi takmışlardı ama o kendisine verilen koltuğun büyüsüne kapılıp, vekil seçildiği kente hizmet getiremeden tarihe karıştı.

Ve ne gariptir ki, sabah akşam Alinur Aktaş’ı eleştirmek içi fırsat kollayan İYİ Parti’nin önceki dönem il başkanı Selçuk Türkoğlu, Çavuşoğlu’nun ismini geçirdiği, hararetle eleştirdiği bir tane basın toplantısına rastlamadık.

Bu acayipliğin sebebi, Türkoğlu’nun sınav okullarında demokrasi uzlaşma toplantılarının katılımcısı olmasından kaynaklandığı belirtiliyor. 

Biz, önümüzdeki yıl yapılacak olan belediye seçimine dönecek olursak,

AK Parti Bursa’nın en tepesindekiler de, üç döneme dikkat çekiyorlar.

Yenilenmeden bahsediyorlar.

Teşkilat ise, bazı isimlere takılıyor.

Şu hatırlatmayı yapalım, Emniyet müdürleri kararnamesi ve yapılan operasyonlar gösteriyor ki, Süleyman Soylu’ya yakın önde gelen kişiler nasıl kenara çekildiyse…

2024’teki yerel seçimde de sürprizlere hazırlıklı olmak lazım.