AK Parti’li belediyeler döneminde yüz buldular, mantar gibi her yerde bitmeye başladılar. Başınızı nereye çevirseniz, o çadırlar göze çarpar olmuştu.

Bursa’ya zerre kadar faydası olmayan,

Betonlaşmaya, çarpıklığa, tarım alanlarının talan edilmesine, içinden çıkılamaz hale gelen trafiğe ses çıkarmayan kimi hemşeri derneklerinin ön ayak olduğu yöresel rezaletler…

Belediyeler CHP’ye geçince de faaliyetlerine devam ediyor!

Mustafa Dündar’ın milyonlarca lirayı betona gömdüğü Osmangazi Meydanı’nda, hem de belediyenin hemen dibinde, yöresel ürün adı altında, 30 derece sıcakta, açıkta, tozun içinde, menşeisi belli olmayan gıdalar satılıyor.

Hazır kıyma et marketlerde en düşüğü 450 TL’den satılırken, bu çadırda Afyon sucuğunun kilosu 300 Lira, sayın halkım!

Tepsinin içinde sözde ev baklavası, tencerenin içinde sarma, hepsi sıcağın anlında ve en önemlisi açıkta!

Taşınmazı olan, ekonomik krizin kabus gibi tepesinde dolaştığı, vergilerini, SGK primlerini, hatta kirasını bile ödemekte zorlanan küçük esnaf, her türlü hijyene dikkat etmesine rağmen, zabıtalar işyerinde bulduğu eksiklikleri gerekçe göstererek ceza kesebiliyor.

Gelin görün ki, Osmangazi Belediyesi, kendi alanında açıkta gıda satışına göz yumuyor!

Bildiğim, öğrendiğim kadarıyla, Başkan Erkan Aydın’ın meydanda açılmasına izin verilen bu hijyensizlikten haberi yokmuş.

O zaman akılla şu soru geliyor,  Aydın’ı kim kandırıyor veya ayakta uyutmaya çalışıyor?

Veya hangi başkan yardımcısı buraya izin verdi?

Titizliği ve temizliğiyle bildiğim, sağlığa önem veren; çünkü sağlığın içinde olan eczacı Erkan Aydın’ın böyle bir skandala son vermesi gerekiyor.

AK Parti’li belediyelerin vizyonsuzluğunu eleştiren CHP’nin, eleştirdikleriyle imtihan olmaması, kendi geleceği için örnek olacak, örnek alınacak işlere, icraatlar imza atması lazım.

Bu arada, CHP’nin meclis üyeleri burada böyle bir rezalete nasıl suskun kalıyorlar akıl alır gibi değil! Allah muhafaza, böyle bir çadıra, güneşin anlında merdiven altı tereyağı, hangi hayvanın etinden yapıldığı belli olmayan sucukların satışına AK Parti’nin belediyeleri izin vermiş olsaydı, hemen yobazlık, etiketini yapıştırırlar, çağa ayak uyduramamakla eleştirirlerdi.

Beyler ve bayanlar, vicdanınızın sesini dinleyin!

Burada satılan ürünleri dünya gözüyle görün; kasaplarda kırmızı etin kampanyalı kilosu 600 Lirayken, 300 TL’ye sucuk olur mu deyin!

Sonra çocuklarınızı, torunlarınızı düşünün.

Verilen 5 yıllık yetkinin kıymetini bilin, çünkü zaman çok çabuk geçiyor!

Bitirirken,

Sahi Bursa’da Tarım il Müdürlüğü var mı, varsa bu kurumdakiler ne işe yarar, Kamil?