Tarih ve turizm şehrine yakışmıyordu…

Birçok ile giden yerli ve yabancı misafirler ücretsiz tuvaletlerden faydalanırken, bizim Bursa’mızın ortasındaki caminin altındaki hela adeta birilerinin rant kapısı olmuştu.

Nereden bahsediyorum, elbette Şehreküstü Camii’nin dibindeki, Osmangazi Belediyesi’ne ait olan tuvaletlerden.

Uzun zamandır bu mevzunun üzerine durarak, dillendirmiştim; Bursa adına haklıydım.

Amacım kentimize gelen, Hanlar Bölgesi’ne çıkan, oradan aşağıya inenlerin kullanması gereken helaların ücretli olması; hatta 10 TL ve turnikeyle girilmesine itiraz etmiştim.

Kent Gazetesi’nde çalıştığım dönemde bu rezaleti gündeme getirmiştim. Camide daha önce görev yapan, şu an Muradiye’de maaş karşılığı namaz kıldıran Lütfü Taşçı ve yanındaki birkaç kişi, gazeteye koşa koşa gelmişlerdi. Taşçı, patronun annesinin cenaze namazını kıldırmış olması ve aradaki dostluğu kullanarak sorunu çözdü! Ben gazeteden ayrıldım.

Dertleri Bursa olmayan bu şahısların amacı, helaların ücretsiz yapılmamasıydı; emellerine, amaçlarına da ulaştılar!

Aradan geçen 5 yıl içinde kapısına turnike konulan rant haneyle ilgili yazılar yazdım. Derdim, tasam sadece şehrimizdi.

Ve… 31 Mart seçimi yapıldı.

Osmangazi’de sandıktan Erkan Aydın çıktı.  Halktan uzaklaşmış, akrabalarını belediyeye doldurmuş Mustafa Dündar’a unutamayacağı bir yenilgi tattıran, hani şu şovdan çok,      işe, icraata yönelen eczacı var ya, he işte o. 

Seçiminin üzerinden 17 gün geçtikten sonra, yani 17 Nisan’da, bu sütundan “Erkan Aydın Şehreküstü’ndeki rezalete son vermeli” diye bir yazı yazmıştım.

Osmangazi Belediyesi, Şehreküstü Camii helalarını ücretsiz olması için çalışma başlattı. Cuma günü (Yarın) saat 15’te tuvaletleri belediye işletmek için ilk adımı atacak ve sıkışan, ekonomik sıkıntıda olan vatandaştan 10 lira almayacak.

Şehreküstü ranta kapanacak, halka açılacak.

Helaların ücretsiz olmasına sevinenler arasında, Müftülüğün hizmet binasında bulunan tuvaletleri kullanan, AK Parti Bursa İl Başkanlığı arkasında nöbet tutan polis memurları da var. Zira teşkilatın evlatları, Şehreküstü’nde 10 lira olan helalara ekonomik sebeplerden dolayı gidemiyordu.

Bu arada unutmadan bir hatırlatma daha yapayım.

Bosna Çeşmesi’nin yanındaki ağacı geçen sene kesip yerine elektrikli totem diken, sonra o totemi diktiği yerden söktürüp yolun kenarına diktiren Mustafa Dündar’ın kulaklarını CHP’li Osmangazi Belediyesi çınlatacak.

Şehreküstü Meydanı’na Bursa’nın kadim değeri, belediyenin amblemi, yetişmiş Çınar fidanı dikilecek.

Evet, Kamil, sen bir türlü anlamadın, anlamak istemedin.

Belediyeciliğin pratik düşünmek, halka hizmet, vatandaşın yaşamını kolaylaştırmak, imkan varsa, cebini düşünmek olduğunu.

Erkan Aydın ve ekibine, Bursa’yı düşünen bir adım attıkları için şükranlarımı sunuyorum.

***

SIRA MUSTAFA BOZBEY’DE

Suya indirim müjdesiyle Bursa’da yaşayanları sevindiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’den, özellikle Terminal ve belediyelere ait diğer tuvaletlere de el atması gerektiğini düşünüyorum.

Hatta bu iş o kadar iyi ve örnek olacak şekilde yapılsın ki,

Bursa’mızda bulunan diğer turistik yerlerdeki tuvaletlere de örnek olsun.

Çünkü reklam ve doğru algı ancak vatandaşın cebine dokunursa hizmettir.