Belediye başkanlarının görevi, şehri yaşanabilir hale getirmek, nefes aldırmak, yaşamı kolaylaştırmaktır.

Bundan 7 yıl önceydi, Şehreküstü Meydanı’nı güzelleştirmek için çalışma başlatan dönemin belediye reisi Mustafa Dündar ve yanındaki çokbilmiş ekibi, bubi tuzaklı, basamaklı bir alan hediye ettiler Bursa’ya!

Meydan bitmiş, özellikle yaşlı teyzeler, etrafa bakarken basamakları hesaba katmadan yürüyenler paldır küldür yere düştüler; ayak bileklerini kıranlar, yaralananlar iyi şeyler mırıldanmadılar Dündar’a.

Maalesef,

Bu ucube alan, hala yürüyenlere çelme takıyor.

Ruhu olmayan meydanın taşları ise bu süre içinde yerinden çıktığı, kırıldığı için onlarca kez tamir edildi, ediliyor!

Aradan seneler geçti, 31 Mart’tan önce Büyükşehir’i rüyasında gören, partisi tarafından adam olmadığı için Osmangazi’den yeniden aday gösterilen Dündar, hiç hesaba katmadığı, muhatap almadığı Erkan Aydın’dan unutamayacağı bir ders aldı.

Aydın, göreve geldikten kısa süre sonra rant kapısı haline getirilen Şehreküstü Cami altındaki 10 TL olan turnikeli çiş girişini ücretsiz yaptı.

Öyle dualar, öyle teşekkürler aldı ki, milyonlar harsacaysı böyle reklam yapamazdı. Bu harikulade hareketi sadece iş takipçisi, sokakta kimsenin tanımadığı, riyakar bazı politikacıların pof pofladıkları fark edemedi!

Şimdi,

Tuzaklı, taşları sürekli yerinden oynayıp kırıldığı için yama yapılan basamaklı meydan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’dan ilgi bekliyor.

Mesela,

Şehreküstü, tıpkı Saraybosna’daki Başçarşı Meydanı gibi basamaksız hale getirilebilir. Bosna Çeşmesi’nin de restoresi yapılarak, Mustafa Dündar’ın da kulakları çınlatılır.

Yanı sıra Şehreküstü’nün farklı yerlerine Çınar ve Kestane fidanları dikilerek, yerli ve yabancı turistlere yeşil Bursa mesajı verilebilir.

Bu sayede Şehreküstü Meydanı, kadim şehrin ruhuyla, gölgesiyle tanışabilir.

Osmangazi’nin asil kimliği gri değil, yeşildir.

Erkan Başkan, Bursa'da yaşayanlar Şehreküstü’ne bir imza daha atmanı bekliyor!

Not: Unutanlar olabilir, medeniyet sloganları atan Mustafa Dündar, Şehreküstü Meydanı’nda çeşmenin yanında bulunan çınar ağacını gece yarısı kestirmiş, reklamını yapmak için yerine totem diktirmişti. Yaklaşık 7 ay bu ruhsuzluk abidesi burada durduktan sonra kaldırılıp meydanın alt köşesine taşınmıştı. Erkan Aydın, yerinde yeller esen ağacın yerine yeniden yetişmiş fidan dikerek Dündar’a anlamlı bir mesaj verebilir.