Yerel seçimin üzerinden 6 ay geçti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, verdiği sözlerden birini göreve geldikten kısa süre sonra tuttu ve caddelerdeki otoparklar ücretsiz yapıldı.

Bozbey ve ekibinin, aldıkları kararı zamana yayıp ücretsiz otoparklarda yaşanabilecek sorunları takip edeceklerini, sonrasında da yeniden bir değerlendirme yapacaklarını duymuştuk.

Haliyle caddelerin kenarlarındaki otoparklar ücretsiz olduktan sonra, bu sevinci suiistimal edenler ortaya çıktı.

Nasıl olsa bedava diye aracını park edip, unutan, günlerce kapısını bile açmayanlar yüzünden esnaflar mağduriyet yaşamaya başladı. Diğer taraftan bakılınca da, burası benim kapımın önü, müşterim gelecek şeklinde düşünen bazı ticaret erbapları ise,  sandalye, boş teneke ve daha birçok malzeme koymak suretiyle park edilecek yerleri kapatmaya devam ediyorlar.

Yani bu otopark işi tekrardan, aşağısı sakal, yukarısı bıyık meselesine döndü.

Geçenlerde, hala turizme kazandırılması için ufak dokunuşların yapılamadığı Abdal platosunda çay sohbeti yapma fırsatı bulduğum Yıldırım’ın eski Belediye Başkanı Cüneyt Karlık, ücretsiz otoparklarla ilgili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e bir öneride bulundu.

Cüneyt Karlık’ı tanıyanlar bilir; Bursa’yı arşınlıyor, gördüğü eksikleri, yapılması gerekenleri veya önerilerini sosyal medyasında paylaşmasa da, yaptığı ziyaretlerde herkese, her kesime anlatıyor.

Malum, Bursaspor için Faruk Çelik’in oğlu Enes Çelik, elini taşın altına koydu.

“Yanındayım” kampanyasıyla milyonlar toplandı. “Toplanmaya devam ediyor” dedikten sonra tahta açıldı, transferler yapıldı. Nazar değmesin, takım bazı aksaklıklar olmasına rağmen galibiyetler almayı sürdürüyor.

Cüneyt Karlık, Başkan Bozbey’e bizim aracılığımızla yaptığı çağrıda, ücretsiz otoparkların Bursaspor’a kalıcı gelir olması için devredilmesini öneriyor.

Büyükşehir Belediyesi’ne belirli bir yüzde verilip, işletmesini ve istihdamını da Bursaspor Kulübü’nün yapmasıyla, bedavadan dönülmesine yapılacak olan itirazların da bastırılacağını, yanı sıra yukarıda işaret ettiğim sorunların da kendiliğinden ortadan kalkacağını belirtti. Bu şehrin takımının tekrar ayağa kalkması için adım atılmasının uygun olacağını düşünüyor. Bu arada vatandaşları da düşünerek otopark ücretleri makul tutulursa herkesin gönlü alınmış olacağının da altını çiziyor.

Tabi, Cüneyt Karlık’ın bu önerisine karşı çıkanlar, fahiş fiyata ses yükseltenler, cadde üzerindeki otoparkların ücretli olmasının yasallığına dikkat çekenler olabilir ama mevzu Bursaspor olunca çatık kaşların gülümsemeye dönüşebileceğini de göz ardı etmemek lazım.

 ***

AK PARTİ BURSA MUHALEFET NEDEN YAPMIYOR?

Bu arada, herkesin kendi arasında konuşup yüksek sesle dilendirmekten çekindiği bir mevzu var!

Nedir o diyecek olursanız…

Bursa’daki vatandaşların Mart seçiminde muhalefet kürsüsüne oturttuğu AK Parti Bursa teşkilatları.

Ev sohbetlerinde dillendirilenler, kentimizin ilginç mekanlarında masaların etrafında konuşulanlar ne hikmetse, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan’a, MGV kökenli Osmangazi İlçe Başkanı Adnan Kurtuluş’a, “yahu siz niye muhalefet yapmıyorsunuz, niye yapamıyorsunuz, ortada bir şey mi var?” diye soruları yüksek sesle yüzlerine söylemiyorlar.

Davut Başkanı; hafta sonu katıldığı nikah, düğün merasimleri olmasa ismini, cemalini unutacağız.

Adnan kardeşimiz de aynı şekilde.

Yıldırım İlçe Başkanı İrfan Akkaya’yı da geçen hafta şeref tribününde “tribünlere oynayan” paylaşımı olmasa varlığından haberimiz olmayacak.

Birileri, “AK Parti Bursa teşkilatlarının üst kademesi muhalefete düşünce, muhalefet yapma becerileri olmadığı için ne yapacaklarını şaşırdılar” diyor.

Bazıları da şöyle bir çıkışta bulunuyor, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a AK Parti Bursa teşkilatlarındaki ayarsızlığı,  gevşekliği kimse şikayet etmiyor mu?”

Bir kesim ise, “kongre süreci başladı, koltuğunun garanti görmedikleri için muhalefet umurlarında olmuyor” şeklinde yorumluyorlar.

Bence durum hiç de duygusal değil!