Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Bursa Büyükşehir Belediyesi destekleri ile yapımı tamamlanan Emek-Şehir Hastanesi metro hattı ilk istasyonu olan Balat İstasyonu, yerel seçimler öncesi apar topar deneme seferlerine başlamıştı.

 Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in haberi var mı bilmiyorum ama Bursa'da metro yaklaşık iki aydır bedava. Alinur Aktaş döneminde seçime 3 gün kala inşaatı tam bitmemesine rağmen apar topar açılan Geçit – Balat istasyonunda yolcular ücretsiz olarak trene binip Emek hattına geliyor. Buradan da herhangi bir kart okutmadan Kestel'e kadar ücretsiz metroyu kullanabiliyor.

Hatta bazı uyanıklar Emek hattından kart okutup bineceği metroya biraz yürüyüp Geçit Kavşağı'ndaki istasyondan açık bırakılan turnikelerden ücretsiz olarak trene binmenin keyfini yaşıyor!

 Ekonomik krizi de bahane edenler, böylelikle kart okutarak trene binen insanların da hakkına girmiş oluyor!

 'Bana dokunmayan yılan bin yaşasın' anlayışı toplumun kanayan yarası olduğu için yaşananlara kimse itiraz etmiyor, yetkilileri uyarmıyor.

Borç batağındaki Büyükşehir Belediyesi'nin bir kuruşunun dahi zayi olmaması gerekirken iki aydır metro hattını binlerce kişi bedava kullanıyor. Madem inşaat tam bitmedi, o zaman hat kullanıma kapansın. Çalışmalar tamamlandığında kartlı şekilde hizmete açılsın.

Metronun bir bölümü ücretli bir bölümü bedava olur mu Allah aşkına?

İşin içerisinde Bakanlık olursa bal gibi olur!  Bence bu işte Ulaştırma Bakanlığı'nın parmağı var gibi. Niyet vatandaşa hizmet mi CHP'li belediyeyi zarara sokmak mı bilmiyorum.

'Deneme seferleri' açıklaması yaşanan rezaletin üstünü örtmeyeceği gibi,  vatandaşı resmen hileye yönlendirin uygulama sonlandırılmalı.  

Yürümeye üşenmeyenler bedava metroya binerken bir yandan evine ekmek götürmek için kuruş hesabı yapan dar gelirli para ödüyor trene binmek için.

Başkan Mustafa Bozbey'in yaşanana bu saçmalığa  bir an evvel el koyması gerekiyor.