Baba çocukları ile vakit geçirir:
Baba çocuğu ile birlikte vakit geçirir ve çocuğa yön gösterir.
Baba güven verir:
Baba davranışıyla çocuğuna örnek olan kişidir. Sadece çocuk hata yaptığında konuşmaz, onun iyi hallerini görür ve takdir eder. Baba çocuğa güven verir, onu hayata karşı hazırlar.
Baba disiplini sağlar:
Baba evdeki disiplini sağlayan aktif kişidir. Çocuklara uymaları gereken kuralları hatırlatır ve bu kurallara uymadıklarında karşılarına nelerin çıkabileceğini onlara öğretir. Baba evin reisidir.
Baba çocuklarına örnek olan kişidir:
Baba tutum ve davranışları ile çocuklarına örnek olur. Hata yaptığında özür diler, çocuklarını baskı altında tutmaz, onlara sevgisinden bol bol verir. Baba çocukların güven duvarıdır.
Baba bir öğretmen gibidir:
Çocuk okula başlamadan önce hayatı babadan öğrenir. Baba çocuğuna nerede nasıl davranması gerektiğini öğretir, nasihat eder, örnek olur. Baba ailenin kılavuzudur.
Baba çocuğu ile vakit geçirir:
Hafta sonları bütün programını çocuğuna göre yapar, onunla dışarı çıkar, kütüphaneye gider, çocuğun taleplerini görmezden gelmez.
Baba çocuğuyla kitap okur:
Baba çocuğu ile kitap okur, okuduğu kitap hakkında ona sorular sorar. Baba çocuktan istediği şeyi öncelikle kendisi yapar.
Baba çocuğa zamanı kullanma bilinci verir:
Zaman, ömürdür. Ömür de emanettir. Zamanın kadrini bilmek gerekir.
Baba çocuğa doğru arkadaş seçimi konusunda yardımcı olur:
Baba çocuğun doğru arkadaş seçimi konusunda yol gösterir. Ona baskı yapmaz fakat doğabilecek sorunları izah eder.
Baba çocuğun ihtiyaçlarını karşılar:
Baba çocuğun sadece maddî ihtiyaçlarını karşılamaz, onun güven ve sevgi ihtiyacını da karşılar. Çocuğunu maiyetine verilmiş köle olarak görmez, onun kişiliğine saygı gösterir. Baba çocuğa dürüstlüğü öğretir. Ona Allah korkusu aşılar ve ibadet bilinci verir.
Baba çocuğun hem dünyasını hem ahretini düşünür ve onun için dua eder.