Tornacıdan kaportacıya, berberden fırıncıya kadar birçok sektör elaman sıkıntısı yaşıyor.

Artık çırak ve kalfa yetişmiyor. Yani tehlike çanları hepimiz için çalıyor.

Elini taşın altına koyan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı çatısı altında faaliyetlerini sürdüren BUTGEM, meslek edindirme kurslarıyla öne çıkıyor.

“Gözlerime bakar mısınız? Ne görüyorsunuz? Ekonomi gözlerdeki ışıktadır” diyen Hazine ve Maliye eski Bakanı Nurettin Nebati’nin yanlış politikaları, bu yanlışa susan Cumhurbaşkanımız yüzünden Merkez Bankası’nın nasıl zarara uğradığını gözlerimiz fersiz kalsa da görüyoruz!

Böyle acayip karartılardan dolayı yeniden göreve çağrılan Mehmet Şimşek’in uygulamaya koyduğu tasarruf tedbirleri, bazı sıkıntıları da ortaya çıkardı.

Zaten atanamayan, işportacılık, garsonluk, pazarcılık, hamallık, tezgahtarlık  yaparak evine ekmek götürme derdindeki öğretmenler, belediyelerin vatandaşa verdiği kurslarda eğitmen olarak çalışamıyorlar.

Eğitimden tasarruf olur mu diyecek olursanız, acayipliklerin olduğu ülkemizde maalesef oluyor!

Mesela, Osmangazi Belediyesi’nin OSMEK’i de bu acayiplikten nasibini almış. 49 dalda eğitim veren, meslek öğreten kurum, Milli Eğitime bağlı Halk Eğitim Merkezleri’nde eğitici talebinde bulunamadığı için vatandaşın tepkisiyle karşılaşıyormuş.

Osmangazi’nin çiçeği burnunda CHP’li Meclis Üyesi Bülent Akça, yaşanan skandalları anlattı.

Eğitimcilerin yüzüne gülüp, arkalarından  ne halleri varsa görsünler demeyen Akça; korkarak, sinerek, çekinerek seslerinin duyulmasını isteyen, atamaları yapılmayan öğretmenlerin kendisine ulaşıp, 2 aydır işsiz kaldıklarını söyledi.

Eğitimcilerimizin nasıl işsiz kaldıklarını merak edenlere izah edelim,

Geçen sene OSMEK’teki kursiyerlere eğitim veren atanamayan öğretmenler, Osmangazi Belediyesi’nde belirli bir ücret alıyorlarmış. Akmasa da damlar misali, ek iş gibi yani.

Şimdi böyle bir imkan kalmadı.

Osmangazi Belediyesi Milli Eğitimden talepte bulunmasına rağmen aldıkları cevap; tasarruf tedbirleri. Öğretmenlerin ücretini belediye ödemesine rağmen, karşılarına tasarruf duvarı çıkıyor.

Başka bir sıkıntı ise, OSMEK’lerin bir çoğu bu sebepten dolayı iş görmüyor ama vatandaşlar belediye CHP’li olmasından dolayı çok rahat tepki gösterip, “siz kapattınız, siz böylesiniz, sizin zihniyetiniz işte” diyorlarmış. Kısacası AK Parti iktidarının eğitim tasarrufunun faturası CHP’li belediyelere kesilmiş durumda.

Hani eğitimden tasarruf olmazdı?

Hani öğretmeler baş tacımızdı?

Atanamayanların küçük de olsa gelir kapısının kapandığının farkında mı acaba Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek.

Bir an önce eğitime engel çıkaran tasarruf maddesi kaldırılmalı.

Öğretmenlere OSMEK çatısı altında Osmangazi Belediyesi sahip çıkmak istiyor; meslek öğrenmek isteyenlerin de, eğiticilerin de yüzünü güldürmeye talip.

Umarız ellerini taşın altına koyması gereken AK Parti, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin Bursa milletvekilleri, bu sorunu çözmek için konuyu TBMM’ye taşırlar.

Son bir hatırlatmada bulunayım,

Dün Osmangazi Belediyesi’nin 2025 yılı bütçesi meclisten geçti. Başkan Erkan Aydın’ın şu sözü öne çıktı: “Bu bütçenin her bir kuruşunu, halkımız ve Osmangazi’miz için üreteceğimiz hizmetlerde harcamak nasip olsun.”

İnşallah bu bütçe vatandaşlarımızın gerçek ihtiyaçları için kullanılır.