Atalarımızın her bir karışı için canı pahasına savaştığı bu topraklar açlığı, geçim derdini, zulmü, kardeşi kardeşe düşman etmeyi hak etmiyor.
Ülkemiz gerek coğrafi gerek stratejik ve gerekse jeopolitik olarak dünyanın gibi gıbtayla baktığı bir yeryüzü toprağıdır. 7 bölgesi ile tarım ve gıda zenginliği bakımından dünyada sayılı ülkeler arasında gelmektedir.
Bütün bu özellik ve güzelliği olan ülke insanı neden bulguru, sütü, eti, patatesi ve yumurtayı yiyemiyoruz. Çiftçilerle konuştuğumda onlara hak vermemek elde değil. Hani yumurta arttı diye eleştiri yapıyoruz ya sadece eleştirimizle kalıyoruz.
Mısır ve yem fiyatları yüzde yüz arttı. Mısır üreticisi mazot ve gübreye gelen zam nedeniyle belini doğrultamıyor. Betona, şatafata verilen paralar itibar tasarrufundan taviz vermeme gibi boş harcamalar yerine sadece çiftçimizi destekleseydik bugün doları artışını konuşmazdık. Bize ne dolardan derdik.
Çünkü temel gıda ürünlerimiz ucuz geçiniyoruz bize ne elin parasından derdik. Bence en önemli sıkıntı üretememek.
Devlet üretimi teşvik etmeli. Mesela İstanbul’da bir cami açılışı için sokaklara 2 milyon liraya sıkılan gülsuyu parasıyla İstanbul’daki yumurta üreticisi desteklenebilirdi.
O kadar lüzumsuz kamu harcamaları var ki insan bunları görünce şaşırıyor. Bir makam otomobiline yıllık 1 milyon lira kira ücreti ödeyebiliyor.
Bunu 81 ile çarpınca rakam ürkütücü oluyor. Eğer bu şatafat ve lükse düşkünlüğümüze don vermezsek çok kötü günlerin geleceği uzak değil. Milletvekillerinin aldığı maaşlar onları herkesin bu standartta yaşadığı hissi veriyor.
Evinde yılda bir kere kırmızı et alan haneler var. Asgari ücrete yapılan zam sevindirdiği kadar düşündürttü de. Neden her şey iki katına çıkınca bu zam yapıldı. Her şey ucuzken bu rakamı neden bu gariban insanlara vermediniz. Sözün özüne dönersek ülkenin refaha tekrar kavuşması için yapılması gerekenler var.
- Devlete liyakat
- Zirveden halka kadar şatafata son vermek.
- Adaleti yeniden tesis etmek
- Üniversiteleri çoğaltmak yerine mesleki anlamda eleman yetiştirecek okullara ağırlık vermek 5- Milleti kutuplaştırmamalı
6-Çiftçiye kapsamlı destek
7-Dini siyasete alet etme me
8-Yönetimdeki beceriksizliği in faturasını dış güçlere kesmemek
9-Ülkenin kaynaklarını bir gruba peşkeş çekmemek
10-İnsanları hakir görmemek
11- Din tüccarlığı yapan her ne kadar kurum dernek varsa kapatmalı
12- Kadın ve çocuk katil ve tacizcilerine ibretlik cezalar vermek
13- Dünya ülkeleriyle iyi ilişkiler kurmak
14- Sağlıkta ve eğitimde kalıcılığı sağlamak yap boz şeklinde değil
15- Ülkenin temel kurumlarını yabancılara satmayıp onları gözbebeği gibi korumak