Herkes şaşkın; ikinci el otomobil piyasasında şok düşüş! Herkes şaşkın; ikinci el otomobil piyasasında şok düşüş!

Zorunlu Afet Sigortasının içeriği netlik kazanmaya başladı. Uzman isim, yeni uygulamanın vergiyle yakından uzaktan herhangi bir alakası yok diyerek, çalışma hakkında detayları aktardı. 

668230C630686A2394Eda1Bb

Türk Reasürans ve DASK Genel Müdürü Selva Eren, gelecek haftalarda Meclis görüşmelerine taşınacak olan torba yasa ile zorunlu deprem sigortasının sona ereceğini, yerine Zorunlu Afet Sigortası'nın (ZAS) uygulamaya alınacağını belirtti.

Eren, ZAS hakkında merak edilenleri paylaştı. Eren, ZAS’ın yeni bir vergi uygulaması olacağı hakkında kamuoyunda yanlış bir algı oluştuğunu ifade ederek, “ZAS’ın genel şartları ile vergi paketinin aynı torba yasa içinde yer alacak olması kafaları karıştırdı. ZAS’ın genel şartları ayrı, vergi paketi ayrı; sadece aynı torba yasa içinde olacaklar. Yoksa ZAS’ın vergiyle yakından uzaktan herhangi bir alakası yok” şeklinde konuştu.
Yürürlüğ geçtikten sonra ZAS’ın başta deprem, sel, orman yangını olmak üzere tüm doğal afetleri içereceğinşsöyleyen Eren, “Yeni dönemde köy yerlerini de kapsam içerisine alıyoruz. Örneğin, orman yangınlarında köydeki evler yandığında onları da ödüyor olacağız. Bir de yeni yasa ile iki kontrol noktası daha ekledik. Elektrik ve su aboneliklerinde deprem sigortası zorunluydu, ZAS’ta ise bunlara doğalgaz ve internet aboneliklerini ekledik. Böylece elektrik, su, doğalgaz, internet aboneliklerinde ZAS zorunlu olacak” ifadelerini kullandı.

Eren, ZAS’ta, devlet desteği olacağını da belirterek, şu bilgileri aktardı: “Ürün yeni olduğu için ilk üç yıl olası bir hasarda devlet destek olacak. Buna koruma desteği de diyebiliriz. Bu açıdan değerlendirdiğimizde bırakın bunun bir vergi olmasını tam aksine vatandaşlarımızın üzerinde ek bir maliyet ve yük oluşturmamak adına, birden fazla afetin kapsanacağı, çok kapsamlı bir poliçeyi devletin ciddi desteği ile vatandaşımız alıyor olacak.” açıklamalarında bulundu.

Editör: Haber Merkezi