Van’da yıllardır süren uçak sefer sayılarındaki yetersizlik ve aşırı yüksek bilet fiyatları sorunu derinleşerek devam ediyor. Dış hatlarda hiçbir uçak seferinin yapılmadığı Van’da, iç hatlarda da bilet bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Türkiye’de iç hatlardaki en pahalı uçak biletinin satıldığı Van, bazı günlerde Avrupa kentlerini bile geride bırakıyor.

12-8

Gazete Duvar'dan Kadir Cesur'un haberine göre;  Van’dan İstanbul’a en erken 3 Temmuz günü bilet bulunabiliyordu. Bu tarihte, Van’dan İstanbul’a uçmanın bedeli ise 3 bin 388 TL. Oysa aynı tarihte İstanbul ile Paris arası bilet fiyatları 2 bin 216 TL’den başlıyor. Yine 3 Temmuz’da, Van- Antalya bileti 3 bin 265 TL’den, Antalya-Oslo bileti ise 3 bin 235 TL’den satılıyor.

En erken 1 Temmuz’da Van’dan Ankara’ya gitmek isteyen bir yolcunun 3 bin 388 TL ‘ye bilet alması gerekirken, aynı tarihte Ankara’dan Münih’e gitmek isteyen başka bir yolcu 3 bin 10 TL’ye uçabiliyor. Ayrıca, 2 Temmuz’da Van-Adana arası bilet fiyatları 3 bin 391 TL iken Adana- Viyana arası 2 bin 984 TL. Yani Van’a uçmak Viyana’ya uçmaktan daha pahalı. Üstelik kuş uçuşu mesafe göz önünde bulundurulduğunda, Adana ile Van arası 725 kilometre iken, Adana ve Viyana arası 1980 kilometre.

Van’dan direkt uçuşun yapılabildiği illerden biri de İzmir… Ancak, en erken 24 Temmuz’a bilet bulunabiliyor. Bu tarihte Van’dan İzmir’e uçmanın maliyeti ise 3 bin 365 TL. Aynı tarihte İzmir - Londra arası bilet fiyatları ise 1.963 TL’den başlıyor.

Otomobil alacaklar gözünüzü açın; Bankaların 'Kasko' oyunu! Otomobil alacaklar gözünüzü açın; Bankaların 'Kasko' oyunu!

Bilet fiyatlarındaki artışın, geçtiğimiz yıl ile kıyaslandığında yüzde 100’e yakın olduğu görülüyor. Öte yandan, sefer sayılarındaki yetersizlik nedeniyle uçak bulamayan yolcular ise aktarmalı uçuşlara yöneliyor. Ancak aktarmalı uçuşlardaki bilet fiyatları bazı günlerde 10 bin TL’ye kadar dayanıyor. Gazete Duvar

Editör: Haber Merkezi