İkinci el otomobil piyasasında büyük bir durgunluk yaşanıyor. Milyonluk araçların 750 bin TL'ye kadar düşmesine rağmen alıcı bulunamıyor. Sektör temsilcileri, son 30 yılda böyle bir durumla karşılaşmadıklarını belirtiyor. Bursa'da ikinci el otomobil fiyatlarında yüzde 20'lere varan indirimler olmasına rağmen satışlar durma noktasına geldi. Otomobil galerileri, fiyatların ortalama 200 bin TL düşmesine rağmen piyasada büyük bir durgunluk olduğunu belirtiyor.

3492124

Galerici Cem Tarık Figen, sektörde ciddi bir sıkıntı yaşandığını vurguladı. Figen, "20 yıldır bu sektördeyim, böyle bir durumla karşılaşmadık. Faizlerin yüksek olması sektöre olumsuz yansıdı. Bayramı satış yapamadan geçirdik. Bir milyonluk araçların fiyatı 750 bin TL'ye kadar düştü ama yine de satış yapamıyoruz. Vatandaşlar araçlara yatırım yapmak yerine mevduatlarını bankalarda değerlendiriyor," dedi.

AK Parti MKYK üyesi, pahalılıktan şikayet etti! AK Parti MKYK üyesi, pahalılıktan şikayet etti!

Araç almak yerine paralarını bankalarda değerlendiren vatandaşlar, ikinci el otomobil piyasasında büyük bir durgunluğa yol açtı. Sektör temsilcileri, fiyat düşüşlerine rağmen satışların durduğunu ve piyasanın canlanması için faiz oranlarının düşmesi gerektiğini belirtiyor.

Editör: Haber Merkezi