Av yasağının 1 Eylül itibariyle sona ermesinin  ardından İstanbul ve Bursa'daki balıkçılar, yeni sezona "Vira Bismillah" diyerek başladı. Ağlar denize atıldı.  Bolca palamut avladı.

Türk Telekom CEO'su vatandaşla dalga geçiyor! Türk Telekom CEO'su vatandaşla dalga geçiyor!

 1 Eylül tarihi itibariyle denizlerde av yasağının kalkmasıyla birlikte avlanılan ilk balıklar, sabahın erken saatlerinde satıldı. Gürpınar Su Ürünleri Hali'nde ava çıkan balıkçıların yakaladıkları ilk balıklar mezat usulüyle satılarak sahiplerine ulaştı. Balıkçılar, Eylül ayında palamut, istavrit ve çinekop ve sardalya başta olmak üzere dört çeşit balığın bol miktarda tutulduğunu söyledi.

“UCUZ BALIK YEMELERİNİ UMUYORUZ”

Yeni sezonun ilk balıklarıyla ilgili konuşan İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar şunları ifade etti, “Palamutla başlayan bir sezon bolluk bereket anlamına gelirmiş. Biraz önce de gördük tezgahlarda bol miktarda palamut var. İnşallah bu öncü gösterge tüm sezon boyunca devam eder. Balıkçımız buradan kazançlı çıkar. İnsanımız da buradan ucuz balık yiyerek keyifli günler yaşarlar inşallah" dedi.

ÇOK BOL BALIK VAR

Bu sezon palamut ve çinekop’ta yoğunluk beklediğini ifade eden balıkçı Ceyhun İskele, “Şu anda palamutta yoğunluk görünüyor.  Peşinden nasipse çinekop olacağı söyleniyor. Havalar da müsaade ederse peşinden çinekopla devam edeceğiz. Hamsi ve sardalya zaten olmazsa olmazımız. Belki istavrit biraz az olabilir. Çeşitler devam edecek ama bu sene halkımız balık yiyecek gibi görünüyor. Bu sene çok bol balık var” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi