Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran'ın başkenti Tahran’da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti.

Hanis 1722189300

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan’ın yemin töreni için bulunduğu Tahran’da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti. İran Devrim Muhafızları ordusundan yapılan açıklamada, “Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ve korumalarından biri Tahran’da kaldıkları konuta düzenlenen saldırı sonucu şehit oldu” ifadeleri kullanıldı.

Hamas: Hain suikast cevapsız kalmayacak Hamas: Hain suikast cevapsız kalmayacak

Uyi 1722399702

İran basınında yer alan haberde, olayın nedeni ve boyutlarının araştırıldığı ve saldırının detaylarının daha sonra açıklanacağı belirtildi. 

İran merkezli Tasnim ajansı, İslam Devrim Muhafızları Birliği'nin (IRGC) halkla ilişkiler departmanına atıfta bulunarak, İran'ın Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ve korumasının Tahran'da öldürülmesinin nedenlerini araştırdığını, sonuçların yakında açıklanacağını bildirdi:

"Kahraman Filistin milletine, İslam toplumuna, direniş cephesi savaşçılarına ve asil İran milletine başsağlığı dileyerek.... bu sabah Filistin Hamas direnişinin siyasi büro başkanı İsmail Haniye'nin Tahran'daki konutuna bir saldırı düzenlendiğini ve Haniye ile bir korumasının öldürüldüğünü bildiririz. Olayın nedenleri ve kapsamı araştırılmakta olup soruşturma sonuçları daha sonra açıklanacaktır"

AYETULLAH ALİ HAMANEY'İN EVİNDE ACİL TOPLANTI

RIA Novosti'nin geçtiği habere göre İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi, Hamas Politbüro başkanının suikasta kurban gitmesinin ardından ülkenin Dini Lideri'nin ikametgahında acil bir toplantı düzenliyor.

Editör: Haber Merkezi