Her fırsatta asgari ücretle çalışan işçilerin yaşadığı sorunu ve emekli maaşlarının enflasyon karşısında erdiğini gündeme getiren Cemal Enginyurt, Ali Erbaş’a yaptığı çağrıda, "Diyanet İşleri Başkanı haç ibadetinde olduğu için sizin aracılığınızla Diyanet İşleri Başkanı'na sesleniyorum. Emeklileri bu sene kurbandan muaf tutalım. Çünkü emeklilerimiz dini vecibesini yerine getiremediği için vicdan azabı çekiyor. Diyanet İşleri Başkanı bu konuda derhal bir fetva yayınlamalı" dedi.

“İÇTİHADA GEREK YOK”

Önder ise bu talebe kayıtsız kalmadı ve bildik üslubuyla,  "Beni böyle işlere aracı etmeyin diye kaç kere ricacı oldum. Zaten şeran kudreti olmayana farz değil, zekat düşer bugüne emeklilere fitre zekat düşer. O yüzden bence herhangi bir içtihada gerek yok yani. Sağ olasın" şeklinde yanıt verdi.

Enginyurt, Meclis kürsüsünden şöyle seslendi: "Emeklilerimiz dini vecibesini yerine getiremediği için vicdan azabı çekiyor. Diyanet İşleri Başkanı bu konuda derhal bir fetva yayınlamalı."

Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki'den 'haram lokma' çıkışı Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki'den 'haram lokma' çıkışı

Bunun üzerine Önder, tebessüm ettiren bir cevapla karşılık verdi: "Beni böyle işlere aracı etmeyin diye kaç kere ricacı oldum. Zaten şeran kudreti olmayana farz değil şey düşer, zekat düşer bugüne emeklere fitre zekat düşer. O yüzden bence herhangi bir iştihada gerek yok yani."

Editör: Bilal Kayaaltı