Türkiye’de edebiyatın öncü kalemlerinden olan yazar ve gazeteci Mehmet Doğan, tedavi gördüğü hastanede 77 yaşında hayatını kaybetti. Doğan'ın vefatından dolayı siyaset ve iş dünyasından önemli isimler başsağlığı mesajı paylaştı. 

Türkiye Yazarlar Birliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Mehmet Doğan'ın vefatına ilişkin şu bilgilere yer verildi:

Osmangazi Belediyespor'un genç tenisçileri şampiyon oldu Osmangazi Belediyespor'un genç tenisçileri şampiyon oldu

"Bir süredir tedavisi devam eden Şeref Başkanımız Mehmet Doğan göçünü topladı, Hakk'ın rahmetine kavuştu. Cenaze namazı 12 Ağustos 2024 Pazartesi günü ikindi namazını müteakip Hacı Bayramı Veli Camii'nde kılınacaktır. Ülkemizin başı sağolsun."

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Mehmet Doğan'ın vefatıyla ilgili sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:

"Dâr-ı bekâya irtihal eden, millî edebiyat ve “Türk Dili” davasının sebatkâr öncülerinden, Türkiye Yazarlar Birliği Kurucu Başkanı D. Mehmet Doğan'a Allah'tan rahmet; ailesine, dostlarına ve talebelerine başsağlığı diliyorum. Millî düşüncenin yapıtaşı olarak gördüğü Türkçe kelimeleri derlediği hazine mahiyetindeki sözlüğü, kültürel dünyamıza bıraktığı en önemli miraslarındandır. Mekânı cennet, makamı âlî olsun."

Editör: Bilal Kayaaltı