Daha fazla kaçamadı, alışveriş yaparken yakalandı Daha fazla kaçamadı, alışveriş yaparken yakalandı

Yem fiyatlarını düşüremeyen Tarım ve Orman Bakanlığı, kırmızı et fiyatlarını düşürmek için Uruguay’dan Angus ithalatına devam ediyor. Uzun bir yolculuğun ardından Mersin limanına yanaşan gemilerden indirilen ithal danalar, Türkiye’deki farklı şehirlere gönderilmeye başladı. Sakarya’da üreticilik yapanlar Angusları çiftliklerine getirdiklerinde hayvanların bacaklarındaki yaraları ve sırtlarındaki dışkıları görünce neye uğradıklarını şaşırdılar.

AYAKLARINDA YARALAR VAR

Hayvanların Uruguay’dan alınırken kontrol edilmediğini ileri süren üreticiler, bazı danaların yürüyemez hale geldiğini belirttiler. Yaşanan skandalla ilgili açıklama yapan  Sakarya Besiciler Odası Başkanı Halit Karaduman, Uruguay’dan gelen danaların her birinin üzerinde 15 kilogram dışkı olduğunu söyledi.  Hayvanlara kilogram başı para ödediklerini söyleyen Karaduman, hayvanları üzerlerindeki pisliklerle ağırlaştırdıklarını ve bu nedenle  pisliğe de zarar ödediklerinin altını çizdi. Karaduman ayrıca, danaların ayaklarında yaralanma olduğunu, bazılarının yürüyemediğini belirtti.

HEPSİ EK MASRAF 

Üreticiler, Tarım ve Orman Bakanlığı'na tepki göstererek, "Yaralı Anguslar satın alınırken niye kontrol edilmedi. Bu hayvanların ayaklarında problem var, yürümekte zorluk çekiyorlar. Satın aldığımız danaların tamamına yakını veteriner kontrolünden geçmek zorunda. Bu da bize masraf olarak dönecek" dediler. 

Editör: Bilal Kayaaltı