Bursa'da sağanak yağmur ve dolu yağışı hayatı felç etti. Çok sayıda ev, işyeri ve fabrikayı su bastı. Yollarda onlarca otomobil kaldı. Sağanak sonrası şimşek çakması ve dolu yağışı ise hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak yağış sebebiyle metro seferlerinde zaman zaman sıkıntılar yaşandı. Yoğun yağışta yolda kalan araçları trafik polisleri iterek yol dışı yaptı. Yağış sebebiyle çok sayıda derede ise taşkınlar yaşandı. Göle dönen yollarda bir kişi kendisini sulara bırakıp yüzmeye çalıştı.

Uludağ'ın şelalelerine yürümek yürek istiyor! Uludağ'ın şelalelerine yürümek yürek istiyor!

Valiliğin sabah saatlerinde yaptığı uyarının ardından 14.30'da şiddetli yağış başladı. Önce şehrin doğusundaki sağanak yağış batısına geçtiğinde trafikte zor anlar yaşandı.
İzmir Yolu, Mudanya Yolu, İstanbul ve Ankara yolunda trafikte araçlar sel sularıyla tıkanan yollarda zor anlar yaşadılar.  Yağmura Hanlar bölgesi ve Kapalı çarşıda hazırlıksız yakalanan vatandaşlar yağış dinesiye kadar dükkanların sacaklarında ve kapalı alanlarda beklemek zorunda kaldı. 

Rögarlar su tahliyesinde yeterli olmayınca ana yollar göle döndü. Özellikle İzmir yolunda bazı araçlar yollarda kaldı. Trafik polisleri ise yolda kalan araçları iterek yol dışı yapmak mecburiyetinde kaldı.
Bu arada bir çok ev, dükkan ve fabrika da yağışlardan nasibini aldı. Bursaray hattı da şelaleye metro seferleri bir süre durdu.

Öte yandan,  taşan dereler sokaklarda park halinde bulunan araçları önüne kattı. Uludağ'ın eteklerindeki Yıldırım ilçesi Teferrüç Mahallesinde bulunan Karınca deresinden kopan taş parçaları sokağı yürünmez hale getirdi. Dereden taşan sulara dayanamayan otomobiller üst üste geldi. Kullanılmaz hale gelen otomobillerini gören vatandaşlar, yaşananları hayretler içerisinde izledi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN UYARI GELDİ

Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabından vatandaşları uyardı, 30 dakika içinde, Dikkaldırım ve civarı, Hürriyet ve civarı, Odunluk, Sırameşeler ve Konak mahallelerimize 30 dakika gibi kısa bir sürede metrekare başına 41 kg yağış düştüğünü duyurdu. Acil durum olmadığı sürece sürücülerin trafiğe çıkmaması istendi.

Bursa'nın çeşitli bölgelerinde yaşanan taşma ve su basma olayları için belediye ve itfaiye ekipleri hummalı bir çalışma başlattı.

Editör: Bilal Kayaaltı