Bilal Kayaaltı

Farklı camilerde görevli bazı imam ve müezzinlerin, namaz vakitlerinde ibadethaneye geç gelmeleri, sabah namazında camiyi açmamaları, cemaate namaz kıldırtarak farklı işlerle meşgul olmaları Diyanet’teki liyakatsizliği gözler önüne seriyor.

Yalova Yolu üzerindeki Bursa Müftülüğü bahçesindeki Hüseyin Durmaz Camii’ne zaman zaman  arkadaşlarıyla vakit namazı kılmaya gelen  Hüseyin Tüccar, geçtiğimiz gün ibadethanenin görevlileri imam ve müezzini namaz vaktinde camide olmadığını video çekerek tespit etti.

“MÜFTÜ KARABAYIR’A GÖREVİNİN BAŞINDA DURSUN”

Bursa Müftüsü Yavuz Selim Karabayır’a seslenen Hüseyin Tüccar, Diyanet’in kul hakkı yediğini belirtti,

İkindi namazına camiye geldiklerinde namaz kıldırma memuru imam ve müezzinin olmadığına dikkat çekerek, “İkindi vakti namaz kılmak için camiye geldik, yine imam ve müezzin yoktu. Sünneti kılan birkaç kişi sağa sola bakındılar ama imam ne müezzini göremediler ve tepki gösterdiler. “Böyle Diyanet görevlisi olmaz, bunlar kul hakkından bahsediyorlar ama görevleri başında değiller” diyerek serzenişte bulundular” diyen Tüccar, “Ey Bursa Müftüsü namaz kıldırma memurlarını iyi takip et. Önce sen kendi işinin başında dur ki senin elemanların da görevleri başında dursunlar” şeklinde tepkisini dile getirdi.

HABERİN GÖRÜNTÜSÜNÜ TIKLA: 

https://x.com/bavulhaber/status/1804237634786808233

Bursa Müftüsü Yavuz Selim Karabayır

Editör: Bilal Kayaaltı