Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ardından suç örgütlerine yönelik operasyonlardaki artış.  yaşanan vahim durumu gözler önüne seriyor.

Türkiye’den 2010 senesinde ayrılarak Avrupa’ya geçiş yapan ve uyuşturucu ticaretini oradan yöneten Ünğan’ın, 2013 yılında ise İstanbul Beykoz Adliyesi’nde görülen boşanma davasına dublörünü soktuğu ortaya çıktı. Gazete Duvar’ın haberine göre Ünğan, dublörünü soktuğu duruşmada, eşi Z.Ü.’den boşandı.

Şimdiye kadar en az 5 sahte kimlik kullandığı tespit edilen ve bu nedenle ‘Hayalet’ lakabıyla tanınan Ünğan, avukatı ve o dönem hayatta olan kardeşi İlhan Ünğan’la birlikte bir plan yaptı. Plana göre, Orhan Ünğan eşiyle boşanırsa, Z.Ü. çocuğunu yurtdışına götürebilecekti.

YER BEYKOZ ADLİYESİ

25 Temmuz 2013’te avukatı aracılığıyla Beykoz Adliyesi’nde anlaşmalı boşanma davası açan Ünğan’a 31 Temmuz 2013’te duruşma günü verildi. 7 Nisan 2019’da İstanbul Bağdat Caddesi’nde öldürülecek olan İlhan Ünğan, avukat Ç.Ç., Z.Ü. ve dublör olarak kullanılan kişiyle birlikte duruşma gününde Beykoz Adliyesi’ne gitti. Adliyede, daha önceden ayarlanmış olan adliye personeli, koridorda gerekli işlemleri yaptı.

Süleyman Soylu'nun kulakları çınlıyor! Kuyu-26'yı duyurdu Süleyman Soylu'nun kulakları çınlıyor! Kuyu-26'yı duyurdu

ŞOK GÖRÜNTÜLER

O tarihte henüz yeni kullanılmaya başlanan Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) sisteminin de aktif çalışmaması sayesinde, o tarihte yurt dışında bulunan Ünğan’ın kimliği ve hakkında çıkarılan birden fazla yakalama kararı tespit edilemedi. Dublör kullanılarak yapılan işlemin ardından uyuşturucu taciri Orhan Ünğan, eşi Z.Ü.’den boşandı.

İranlı uyuşturucu baronu Naci Zindaşti’nin kızı ve yeğeninin ölümünde azmettirici olduğu iddia edilen Orhan Ünğan, Avrupa’da özellikle Belçika, Hollanda ve Sırbistan’daki faaliyetleriyle de biliniyor.

Editör: Bilal Kayaaltı