Tacikistan'da neler oluyor?  Başörtüsü ve dini bayramlar... Tacikistan'da neler oluyor? Başörtüsü ve dini bayramlar...

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'e karşı açtığı soykırım davasına Türkiye'nin de müdahil olacağını söyledi. İsrail'in terör örgütü gibi hareket ettiğini belirten Tunç, akan kanın ve işlenen soykırımın hesabının sorulacağını kaydetti.
Kurban Bayramı'nın memleketi Bartın'da geçiren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bayramın ikinci günüde Ak Parti İl Başkanlığı'nda gerçekleşen bayramlaşmaya katıldı. Partililerle bayramlaşan Bakan Tunç, İsrail'e ve etkisiz kalan uluslararası kuruluşlara sert bir dille tepki gösterdi.

A W229764 03
İsrail'in dünyanın gözü önünde terör örgütü gibi saldırılarını sürdürdüğünü belirten Bakan Tunç, "İsrailli saldırganlar, bir türlü durdurulamadı. Bir asırdan bu yana zaten Filistin topraklarını sürekli işgal ede ede bugünlere kadar gelindi. Maalesef Birleşmiş Milletlerin, uluslararası kuruluşların aldığı hiçbir karara İsrail devleti uymadı. Bir devlet gibi hareket etmiyor, adeta bir örgüt gibi hareket ediyor. 9 aydan bu yana da 16 binden fazla çocuğu katlettiler. Dünyanın gözü önünde bu soykırım gerçekleşmeye devam ediyor'' dedi.

Editör: Haber Merkezi