Fatma ve Mustafa Aydın çiftinin Eczacılık Fakültesi mezunu kızları Elif Ece Aydın ile Rania Vatopoulou ve Leonidas Panagiotopoulos çiftinin Hukuk Fakültesi mezunu oğulları Konstantinos Panagiotopoulos, Erasmus için gittikleri Avusturya'da tanıştıktan sonra arkadaşlıklarını evliliğe dönüştürme kararı aldılar.

“KIZI ALDIK”

Ailelerin tanışmasının ardından bir ay önce Atina'da yapılan düğünle dünyaevine giren Elif Ece ile Konstantinos mutluluklarını bu kez Bilecik'in Söğüt ilçesinde Türk geleneklerine göre yaşadılar. Düğün öncesinde Söğüt'ün tarihi yerlerini gezen Yunan damat ve ailesi daha sonra Türk davulcu ve klarnetçinin çaldığı oyun havaları eşliğinde gelinin  anne evine geldiler. Burada baba Leonidas Panagiotopoulos ve eşi Rania Vatopoulou daha sonra gelin odasının kapıda bekleyen ve tek bahşişle ikna olmayan genç kıza birkaç kez bahşiş vererek Elif Ece'nin çıkmasını sağladılar. Kapının açılması ile mutluluktan havaya fırlayan baba, "Kızı aldık" diyerek elini havaya kaldırdı. Babası Mustafa Aydın'ın kolunda evden çıkan Elif Ece dışarıda bekleyen damat ile bir süre oynadıktan sonra gelin arabasına geçtiler. İki aile ve yakınlarının araçlarından oluşan araç konvoyu Söğüt caddelerinde tur attıktan sonra düğün yapılacağı alana geldiler.

TÜRK VE YUNAN ŞARKILARI EŞLİĞİNDE EĞLENDİLER

Hayatlarını birleştiren gençlerin mutluluklarına ortak olan aileler ve davetliler verilen yemeğin ardından Söğüt Türk Sofrası'nın açık havadaki düğün alanında Türk ve Yunan şarkı ve oyun havaları eşliğinde doyasıya eğlendiler, halaylar çektiler.

Damadın babası Leonidas Panagiotopoulos, evlatlarının evlilik kararından ve Türkiye'de olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. İki ülkenin insanlarının uzun bir ortak geçmişe ve benzer kültürlere sahip olduklarını belirten Leonidas Panagiotopoulos, "Elif Ece ve Konstantinos evlilik kararlarını bize açıkladıklarında çok sevindik. Elif Ece'yi çok sevdik. Bize düşen onların bu kararlarına saygılı olmaktı ve onu yaptık. Aydın ailesi ile güzel bir tanışma oldu ve ilişki kuruldu" dedi.

Elif Ece Aydın ile Konstantinos Panagiotopoulos yaşamlarını Almanya'da sürdürecek

Kötü kokular ve feci son! Kötü kokular ve feci son!

Türk ve Yunan davetliler iki ülkenin halk oyunları ile halaya durdular

BURSAPORT 

Editör: Haber Merkezi