Beşşar Esad’a yıllar sonra zeytin dalı uzatan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çıkışının ardından,  Suriye'de Fırat Kalkanı operasyonu bölgesindeki el-Bab, Azez ve el-Rai yerleşim yerlerinde Türkiye karşıtı gösteriler başladığı belirtildi. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, bu bölgede Türkiye'den gelen TIR'lar saldırıya uğrarken PTT binalarının boşaltıldığı bildirildi.

RESMİ ARAÇLARA, TIRLARA KURŞUN YAĞDIRDILAR

Suriye’de Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde yer alan Azez'de, Türkiye'den gelen sebze ve meyve yüklü TIR'lar halkın hedefi oldu. Saldırılar sırasında, Türkiye'den gelen resmi plakalı bir araç durdurularak taşlandı, ateş açıldı.  Aracın içindeki resmi görevliler, "yapmayın" çağrısında bulunmasına rağmen tartaklandı ve yüzlerinden kan geldiği görüldü.

Sabiha Gökçen'e İsrailli ortak geliyor! Sabiha Gökçen'e İsrailli ortak geliyor!

MÜLTECİLERİN KAMPINDA DA BAYRAK İNDİRİLDİ

Harekat bölgelerine elektrik sağlayan dağıtım şirketinden ve El-Bab'ta mültecilerin bulunduğu Şamrak kampında da Türk bayrağı indirildi. Bölgeden gelen bir videoda, Türkiye'den gelen resmi plakalı bir araç durdurularak taşlandı. Aracın içindeki resmi görevlilerin "yapmayın" çağrısına rağmen tartaklandıkları ve yüzlerinden kan geldiği görüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile "Eskiden olduğu gibi aile olarak görüşebiliriz" açıklamalarının rejim karşıtlarını rahatsız ettiği ileri sürüldü.

Editör: Bilal Kayaaltı