Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada karar ilan edildi.

Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in vahşi bir şekilde katledilmesi olayıyla ilgili 22 sanıklı davada kararını açıkladı. Mahkeme, tetikçi Eray Özyağcı’yı tasarlayarak kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Eray Özyağcı’ya "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, müşteki Selman Bozkurt'a yönelik "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan ise 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Vedat Balkaya’ya "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve müşteki Selman Bozkurt'a yönelik "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan ise 13 yıl hapis cezası verildi.

Suat Kurt’a "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve müşteki Selman Bozkurt'a yönelik "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan ise 13 yıl hapis cezası verildi.

Doğukan Çep "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi.

Tolgahan Demirbaş "tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi.

ÖZEL KALEM MÜDÜR YARDIMCISINA 18 SENE

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın özel kalem müdürü ve yardımcısı Emre Yüksel de cinayete yardım suçundan 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bursa'daki fabrika itfaiyecilerine eğitim Bursa'daki fabrika itfaiyecilerine eğitim

 TETİKÇİYİ TAŞIYAN ÖZEL HAREKAT POLİSİNE 18 YIL HAPİS

Tetikçiyi Ankara'ya getiren özel harekat polisleri Aşkın Mert Gelenbey’e 18 yıl, Murat Can Çolak’a 18 yıl ceza verildi.

Editör: Haber Merkezi