Yazar Serra Taşköprü,  insan ilişkilerini, toplumda farkındalık oluşturulmasını ve kültürel bağları gündeme getiriyor.  

DÜŞÜNCELERİMİ KAPKARA MİZAH YÖNTEMİYLE İLETİYORUM

Açıkçası aykırı olmak asabi, asi olmakla anarşist duruşla özdeşleşir. Gerçi evet yakın ilişkilerde özellikle, bazen mesafeli ilişkilerde de asabi olabiliyorum. Ancak genelde çözüm odaklı olduğumdan anlayış ve hoşgörü kullanarak soğukkanlılıkla sakinliğimi koruyorum. Aykırılık ise duygularımla düşüncelerimde ve kapkaramizahsen adıyla sosyal medyada görülmekte.

DUYGUSAL ZEKAMIZ EKSİDE

Özel hayatım da aykırı bir ilişkiyle kendini göstermektedir. Onun dışında genel olarak nerede nasıl davranıp hareket edeceğini öğrenmiş biriyim. Aykırılık genelde dezavantaj sağlıyor ancak bazen de avantajlar oluyor. Aykırı insan önce bundan dolayı tarih bugünü gösterdiğinde yargılanıp hatta bazen yargılanmadan infaz edilmekte. Ne olursa olsun istikrar önemli. Aykırılığınızda da istikrarlı olursanız önce damgalanan, dışlanan siz yarın baş tacı edilebilirsiniz. Sosyal medyada rol yaparak yer alıyorum genel itibariyle. Ama denk gelenler hatta takip edenler henüz çoğunlukla bunu algılamakta zorlanmakta hatta reddetmekte. Duygusal ve mantıksal zekamız maalesef zayıf hatta çoğunluk için ekside diyebiliriz. Bakar körlüğümüz, boş yere okuduğumuz gerçeklerle rolleri ayırt edemeyişimiz bizi ileriye değil geriye götürmektedir.

Malatya'dan sonra Sivas sallandı! Malatya'dan sonra Sivas sallandı!

O KENDİNİ HEDEF GÖSTERMİŞ İYİ BİR İÇERİK ÜRETİCİSİ VE OYUNCU

Kara Mizahın ötesinde Kapkara Mizahın öncülüğüne hukukçu kimliğini riske atarak ve damgalama, hakaret, taciz gibi psikolojik şiddeti de öngörerek insanların ifade özgürlüğüne sahip çıkan, sosyal medyayı sahne olarak gören ve bu anlamda tiyatro, müzik gibi sanat alanlarına olan tutkusunu bir nebze olsun gidermek için şekilden şekle giren biridir Serra Taşköprü. Rol yapmak suretiyle içerik üretir. Bunu linç edilmeyi göze alarak yapan, ayrıca kapitalist sistemin insanları ne hale düşürdüğünü, neye dönüştürdüğünü aktarmaya ve bu yönde dalgaya yani tiye almaya yönelik kendi bedenini ve yüzünü araç eden kuraldışı içerik üreten naçizane bir içerik üreticisidir.

SOSYAL MEDYA SOKAKLAR KADAR TEHLİKELİ

Kinini ve nefretini sosyal medyadan daha kolay ve düşünmeden aktaran, bir avukata bile cezadan dahi korkmayacak şuursuzluğuyla suç işleyen bir topluluk kim bilir hukukçu olmayana neler yapar? Ben bu hakaret içerikli geri dönüşleri ifade özgürlüğü olarak görerek kendimi şikayet etmekten geri çekiyorum ancak büyük tehlike altında olduğumuzu gözlemliyorum. Sosyal medyada en az tekinsiz sokaklar kadar tehlikelidir.

SERT TEPKİLER ONUN HAKLI OLDUĞUNU GÖSTERİYOR

Amacım tabii ki linç yemek, linç edilmek değil. Ancak maruz kalmadan bazen empati kurup bir şey üretmek mümkün olmayabiliyor. Ben tacizlerden, hakaretlerden ilham alarak da sosyal medyada paylaşım üretiyorum. İnsanların iç dünyasındaki şiddeti ve kötülüğü de uyguladığım araç ettiğim yöntemle dışa vurduruyorum. İnsanlar doyumsuzlaşmış ve açgözlü hale gelmiştir. Kiminin dürtüsel ve duygusal kiminin açlık kimininse doyumsuzluk hallerini sosyal medya paylaşımlarım ile fark etmesini sağlıyorum.

Editör: Bilal Kayaaltı