Ekonomik krizin ortaya çıkarttığı yüksek enflasyon ve hayat pahalılığından dolayı ayın sonunu getiremeyen asgari ücretliler ile emeklilerin feryadını duymayan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, borç bataklığında çırpınanların karşı çıktığı kredi kartlarından senede 750 TL vergi alınmasına tepki gösterenlere hakaret etmesi şaşkınlıkla karşılandı.

Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, kredi kartı aidatlarına ilişkin tartışmada BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’ye sert sözlerle yanıt verdi.

Destici, kredi kartı limitleri 100 bin TL'yi aşanlardan 750 TL'lik kesinti yapılmasını eleştirenlere yönelik, "750 lira ödemek istemeyenler DEM’i, Yunanistan’ı, Ermenistan’ı savunur" ifadelerini kullanmıştı. Tayyar ise bu açıklamaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kesinti kararını ertelemesine gönderme yaparak, "Bu durumda Cumhurbaşkanımız da mı vatan haini, Yunan, Ermeni ya da başka bir şey oldu?" dedi.

El bombası ve silahları gömerken yakalandılar! El bombası ve silahları gömerken yakalandılar!

“SİYASET HESAP VERİR”

Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, teknokratların hazırladığı vergi paketlerinin toplumsal etkilerinin yeterince öngörülemediğine vurgu yaparak, “Bu paket hazırlanırken toplumsal dengeler düşünülmedi. Vergi yükünün insanları nasıl bir araya getireceği ya da böleceği hesaplanmadı. İşte tam da bu noktada siyaset devreye girer, çünkü hesap vermesi gereken onlardır" dedi.

Editör: Haber Merkezi