Aşırı nüfus artışıyla sürekli gündeme gelen İstanbul’da hava sıcaklığının artmasıyla birlikte vatandaşlar serinlemek için plaj arayışına girdi. Son yıllarda plaj fiyatlarının artması da vatandaşların alternatiflere yönelmesine neden oldu. İstanbul’da yaşayanlar yüksek giriş ücretlerinden dolayı boğazda denize girmeyi tercih etti. Kentte plaj fiyatlarının 400 ila 1000 lira arasında değiştiği görüldü.

 Boğaz’ın kıyısında yer alan Bebek, Arnavutköy, Ortaköy ve Tarabya gibi semtler denize girilebilecek alanlarıyla ilgi gördü. Yurttaşlar plajların sunduğu hizmetlerden feragat ederek İstanbul Boğazı’nın manzarası ve temiz suyunda denizin keyfini çıkardı.

DENİZ ÜCRETSİZ

Plaj fiyatlarının yüksek olmasından yakınan bir genç,  "Geçen sene plajlara gidiyorduk fiyatlar 100-150 liraydı. Bu sene 500 ile 1000 lira arasında. Adaları tercih ediyorduk, adalardaki fiyatlar da artık çok yüksek. Plaj fiyatları çok yüksek olduğu için İstanbul Boğazı’nı tercih ediyorum. İstanbul Boğazı da çok güzel, merkezi konumda olduğu için hemen gelebiliyorum. Ücretsiz denize girebiliyorum. Boğazın suyu temiz, konum da uygun olduğu için geliyorum" ifadelerini kullandı.

Fizik öğretmeni meydan okudu; bir bardak suyla havada 13 Fizik öğretmeni meydan okudu; bir bardak suyla havada 13

Editör: Bilal Kayaaltı