Son işinde yakalanan ve hak ettikleri için halkı dolandırdığını itiraf eden Murat Ç’nin söyledikleri hafızalardaki yerini korurken,  Türkiye’de dolandırıcıların ağına düşenlerin sayısı uyarılara rağmen her geçen gün artıyor.  Kurumsal araç kiralama firmalarının web sitelerini kopyalaya şüpheliler site isminde harf değişikliği yapıp 'oltalama' yöntemiyle kopya site hazırlıyor.

Hazırlanan kopya sitelere sosyal medya üzerinden reklam veren dolandırıcılar, araç kiralamak isteyen çok sayıda vatandaşı ağlarına düşürmeye çalışıyor. İnternet üzerinden araç kiralama yaygınlaşırken, dolandırıcılar da internet üzerinden farklı yöntemlerle vatandaşları mağdur ediyor.

Evini 15 bin TL'ye kiralamak istedi: Emlakçının verdiği yanıtla şoke oldu! 'Sizin gibiler yüzünden...'            Evini 15 bin TL'ye kiralamak istedi: Emlakçının verdiği yanıtla şoke oldu! 'Sizin gibiler yüzünden...'

VAATLERE DİKKAT

Yaz sezonuyla birlikte kiralamada artış olduğunu değinen rent a car işletmecisi Murat Demirkul, yazın gelmesiyle birlikte işlerinde artış olduğunu belirtti. Dolandırıcıların bu artışı fırsat bildiğini söyleyen Demirkul, kullanılan bazı teknikler olduğunu ifade ederek vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi.

SAHTE İNTERNET SİTESİ AÇIYORLAR

Gözü dönmüş kadın adama kurşun yağdırdı! Gözü dönmüş kadın adama kurşun yağdırdı!

'Firmaların internet sitelerini kopyalayıp birkaç tane harfte değişiklik yaptıktan sonra başka firmaların araçlarını dahi buradan gösterip müşterileri bu yönde kendilerine çekiyorlar.' diyen Demirkul "Daha sonra WhatsApp’tan para istiyorlar ‘bize parayı gönderin aracınızı ücretsiz biz size vale vasıtasıyla kapınıza kadar göndereceğiz’ diye vaatlerde bulunuyorlar ama bu vaatler tabii parayı alana kadar devam ediyor.

Editör: Bilal Kayaaltı