Düzenlenen yürüyüşe Osmangazi’de yaşayan dağcılık lisansı olan vatandaşlar ve Osmangazi Belediyesi Doğa Sporları Akademisi sporcuları katıldı. Yaklaşık 58 kişinin katıldığı yürüyüş, Uludağ 1. Oteller Bölgesinden başlayarak Uludağ küçük zirvede sonlandı.

Dağcılar ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle 7 kilometrelik parkuru tamamlayarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı zirvede kutladı.

“MUTEŞEM ATMOSFERİ GÖZLEMLEDİK”

19 Mayıs’ta anlamlı bir etkinliğe imza attıklarını belirten Osmangazi Belediye Spor Kulübü Başkanı Fatih Karayılan,  “Böyle güzel bir etkinlikte bu tırmanışı yapmak yorgunluktan ziyade bize keyif verdi. Heyecanımız bir kat daha arttı.  19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Bursa’mızın saklı güzelliği Uludağ’a çıkarak farkındalık oluşturduk. Dağcılarla zirveye tırmandık,  muhteşem atmosferi hep birlikte gözlemledik” dedi.

Bursa'da binlerce ekili alan sular altında kaldı! Bursa'da binlerce ekili alan sular altında kaldı!

BAYRAK AÇTILAR

Osmangazi Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Tamer Balaban da, “Atatürk’ün gençliğe armağanı olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nı güzel bir etkinlikle kutladık. Hepsi lisanslı dağcı olan 58 kişi ile birlikte küçük zirveye kadar 8 saat süren bir tırmanış gerçekleştirdik. Zirvede bayrak açarak bayramı coşkuyla kutladık” şeklinde konuştu.

Editör: Bilal Kayaaltı