Bilal Kayaaltı

Tarih, kültür ve turizm kenti Bursa’ya yakışmayan, birilerine rant kapısı yapılan ve girişi 10 TL olan turnikeli Şehreküstü Camii’nin tuvaletleri, bugünden itibaren ücretsiz. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın talimatıyla rant kapısı fırsatçılara kapandı. Her gün on binlerce kişinin geçtiği şehrin göbeğindeki tuvaletler artık bedava. 

Uludağ Üniversitesi ormanları yanıyor, yurtlar boşaltıldı Uludağ Üniversitesi ormanları yanıyor, yurtlar boşaltıldı

Bursa'da yaşayanların buluşma ve geçiş güzergahı olan Şehreküstü Meydanı, aynı zamanda yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor. Turizmden hak ettiği payı alamayan Bursa'da halkın kalabalık olduğu bölgelerdeki tuvaletlerin fahiş fiyattan olması tepkilere sebep oluyordu. Şehreküstü Meydanı'ndaki tuvaletler Cami Derneği tarafından özel şahsa ihale edilmişti. Tuvalete giriş ücreti olarak 10 TL alınması yoğun eleştirilere sebep oluyordu. Bavulhaber.com'un gündeme getirdiği trajikomik hadiseye Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın neşteri vurdu.

Aydın'ın talimatıyla harekete geçen Osmangazi Belediyesi bürokratları yıllar önce belediyeye aitken cami derneğine devredilen tuvaletleri yeniden belediye bünyesine kattı. Ardından da 'Ücret 10 TL' talebasını al aşağı ederek yeni bir dönemi başlattı. Erkan Aydın'ın bu hizmetini büyük bir mutlulukla karşılayan vatandaşlar, "Yıllarca dile getirildi ama kimse oralı olmadı. Henüz göreve başlayalı iki ay bile olmayan Aydın, neşteri vurdu. Ekmek 10 liradan satılıyor ama biz tuvalete 10 lira veriyorduk. Cebinde kuruş olmayan insanlar da zor durumlar yaşıyordu. Sırada Acemler ve Terminal'deki tuvaletler var" diye konuştu.  

Editör: Bilal Kayaaltı