Öğrencilerin hayalleri bugün yeniden canlandı. Okullarda coşku dolu anlar yaşandı.  Özellikle ilkokula başlayan miniklerin heyecanı dikkat çekti.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2024-2025 eğitim öğretim yılı takvimine göre, 1.2 milyon öğretmen ile 20 milyonu aşkın öğrenci için ilk ders zili çalacak. Karnelerin alındığı 14 Haziran itibarıyla okula yaklaşık 3 ay ara veren öğrenciler, birinci dönem ara tatilinin başlangıcı olan 11 Kasım’a kadar sınıfları dolduracak.

SINAV SAATİ UYGULAMASI KALKTI

Bu evin aidatı 200 bin TL Bu evin aidatı 200 bin TL

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzaladığı yeni kararlar duyuruldu. Buna göre, liseye kadar okullarda sıralamaya dayalı il, ilçe veya okul geneli sınavlar ile deneme sınavları yasaklandı. Bakanlık tarafından ücretsiz olarak dağıtılan materyallerin dışındaki kaynak kitapların okullarda reklam ve tanıtımının yapılması engellendi. İlkokullarda sınav saati uygulaması kaldırıldı. Sınıf annesi ve benzer adlar altında mevzuatta yer almayan uygulamalara izin verilmeyeceği duyuruldu. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında alınan ‘sınıflarda cep telefonu kullanımı’ yasağı ve velilerin okullara randevuyla gitmesine yönelik düzenlemelerin bu sene de uygulanacağı belirtildi.

Editör: Haber Merkezi