2024-2025 eğitim-öğretim yılı 9 Eylül itibariyle başlayacak. Bursa'da veliler ise kırtasiye alışverişine bir hafta önceden başladı. Anne babalar,  çocuklarının kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamak için çarşı-pazar dolaşmaya başladı.

Bursa’nın Osmangazi İlçesi’ndeki İstanbul Pazarı işletmecisi Murat Kaya, okul alışverişi için mağazalarına gelen ailelerin artan fiyatlar karşısında şaşkınlık geçirdiklerini söyledi. Geçen sene 20 TL’ye sattıkları ürünün yüzde 200 zamlandığını aktaran Kaya, defter, kalem, renkli kalemler, silgi, kalemtıraş, ilkokul grubu malzemeleri, anaokulu grubu malzemeleri, çantalar ve kalem kutu gibi malzemelerin toplam maliyetinin 7 bin liraya kadar çıktığını söyledi.

“NAKİT YOK, KREDİ KARIYLA ALIYORLAR”

Bursa'nın lezzetleri büyüledi Bursa'nın lezzetleri büyüledi

Asgari ücret alan bir kişinin çocuğuna alacağı kırtasiye malzemelerinde kısıtlamaya gittiğini belirten Murat Kaya, Bazı aileler çocuklarına çanta alacak durumda değiller. Kırtasiye malzemelerinde bile seçici davranıyorlar. Hüzünlenen, ağlayan annelerle karşılaşıyoruz. Ekonomide yaşanan kriz devam ediyor. Satışlarımızda geçtiğimiz yıla göre belirgin bir düşüş var” dedi.  Kaya, çocuklarına okul malzemesi alan ailelerin nakitleri olmadığı için kredi kartıyla alışveriş yaptıklarına dikkat çekti.

Editör: Haber Merkezi