Uzun süredir devam eden kuraklık ve sıcak hava dalgası yerini yağışa bırakıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, ülkemizin birçok bölgesinde hava durumu değişecek. İç Ege, Batı ve Orta Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Aksaray, Niğde ve Karaman çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle öğle saatlerinde Afyonkarahisar, Göller Yöresi, Çankırı çevreleri ile Ankara’nın kuzey, Konya’nın batı kesimlerinde bu yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

Yaşanacak yağışlarla birlikte sıcaklık oranlarında düşüş yaşanacak. Rüzgarın genellikle kuzeyli, öğle saatlerinde Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı, Kuzey Ege ve İç Anadolu’nun güneydoğusunda kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

VATANDAŞLARA UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle yağış beklenen bölgelerde yaşayan vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ani sel, su baskını gibi olumsuz durumlara karşı önlem alınması gerekiyor.

BURSA’DA YİNE YAĞIŞ YOK

"Diyanet'i Allah'a şikayet edeceğim" "Diyanet'i Allah'a şikayet edeceğim"

Tarım alanlarının hızla betonlaştırıldığı,  yaklaşık 40 gündür  yağış almayan, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Bursa için Meteoroloji, yağışın olmayacağı tahmininde bulundu.

Editör: Haber Merkezi