Merve Holefter, ‘Antidepresan’ şarkısının çalıntı olduğunu iddia ederek Mert Demir’e 2 milyon 10 bin liralık tazminat davası açtı. 

Antidepresan Sarkisi Kimin Calinti Mi Mert Demire Dava Acan Merve Holefter Kimdir Txzb

Merve Holefter, “Alınsam” adlı eserinin nakarat melodisini söz yazarı ve şarkıcı Mert Demir’in izinsiz şekilde “Antidepresan” adlı şarkıda kullandığını iddia etti. Holefter, “Mali ve manevi haklara tecavüz” suçundan savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık soruşturması devam ederken Holefter, avukatı İsmail Demirci aracılığıyla Bakırköy Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak Mert Demir’e 2 milyon lira manevi, 10 bin lira da maddi tazminat davası da açtı.

Mustafa Sandal'dan Montella çıkışı: Hayırdır koçum! Mustafa Sandal'dan Montella çıkışı: Hayırdır koçum!

‘NAKARATLARI BENZERLİK TAŞIYOR’

Akşam gazetesinden Neslihan Keskin haberine göre, Merve Holefter, Mabel Matiz ve Mert Demir’in seslendirdiği ‘Antidepresan’ın nakaratı ile kendi eseri olan ‘Alınsam’ arasında önemli ölçüde benzerlik olduğunu fark etti. Holefter, Musiki Eserleri Sahipleri Grubu Meslek Birliği’ne (MSG) başvurarak inceleme talep etti. Oluşturulan teknik bilim raporundaki inceleme sonucu şarkıların nakarat kısımlarının bire bir benzerlik taşıdığı tespit edildi.

Editör: Haber Merkezi