İstanbul 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada, İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu ve Yönetim Kurulu üyelerinin görevlerine son verildi. Duruşmaya, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı adına Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ateş, 11 davalı ile avukatları katıldı. Ayrıca, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, İstanbul Tabip Odası Başkanı Dr. Osman Küçükosmanoğlu, Yargıçlar Sendikası Başkanı Beyhan Güler, Uluslararası Hukuk Örgütü temsilcileri, bazı milletvekilleri ve çok sayıda avukat da duruşmayı takip etti.
Duruşma sırasında savunmalar da yapıldı. İstanbul Barosu Başkanı Kaboğlu, baronun kapatılması talebinin anayasa ile çeliştiğini belirterek, bu talebin hukuka aykırı olduğunu savundu. Davalı avukat Fırat Epözdemir ise, İstanbul Barosu'nun yaptığı açıklamanın "amaç dışı faaliyet" olarak nitelenemeyeceğini ifade etti. Epözdemir, dava dosyasının sadece Nazım Daştan ve Cihan Bilgin'e ilişkin soruşturma ve kovuşturma dosyalarına atıfta bulunduğunu belirterek, "Bir faaliyetin illegal olduğunu iddia ediyorsanız, bunun tespit yeri ceza mahkemesidir, hukuk mahkemesi değil" dedi.
Mahkeme, davada İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu ve Yönetim Kurulu üyelerinin görevine son verilmesine ve yeni seçim yapılmasına karar verdi.