Libya İstanbul Başkonsolosu Salahedden Alkasah ve beraberindeki heyet, ANASİAD Başkanı Hakan Birkan’ın davetlisi olarak Bursa’ya geldi. İlk olarak ANASİAD’ı ziyaret eden heyetle yapılan görüşmede iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin artırılması için yapılması gereken çalışmalar görüşüldü. Toplantıda ANASİAD Onursal Başkanı Eyüp Kutlucan, Başkan Yardımcısı Ercan Sönmez, Genel Sekreter Muhammed Sefa Çınar, yönetim kurulu üyeleri; Öner Sevinç, Hüseyin Fırat Yıldırım, Kürşat Erbay, Kerem Kutlucan, Erdem Kaptan, Yavuz Altıok ile Dış İlişkiler Koordinatörü Osama El Şerif ve Kurumsal İletişim Danışmanı İbrahim Çoban da hazır bulundu.

“TÜRKİYE ÜRETİM MERKEZİ”

 ANASİAD’ın davetlisi olarak geldiği üretim kenti Bursa’da olmaktan çok memnun olduğunu söyleyen Libya İstanbul Başkonsolosu Salahedden Alkasah, Türkiye ile Libya arasında köklü tarihi geçmiş olduğuna vurgu yaptı. Alkasah, "Türkiye’nin önemli bir üretim merkezi olan Bursa ile ticari ilişkilerin artmasını çok önemsiyoruz. ANASİAD Başkanı Sayın Hakan Birkan geçtiğimiz hafta bizi İstanbul’da ziyaret etti ve Bursa’ya davet etti. Biz de bu daveti hemen kabul ederek geldik," dedi. ANASİAD’ın yapacağı bir organizasyon ile Bursalı iş insanları heyetinin ülkelerini ziyaret etmesi durumunda Libya Sanayi Bakanlığı ile önemli görüşmeler planlayabileceklerini ifade eden Başkonsolos Alkasah, Libya’nın güvenli bir yatırım ortamı sunduğunu belirterek, “Yatırımcılar için önemli vergi avantajlarımız var. Şu anda devletimizin elinde çalışır durumda sanayi tesislerimiz var. Ülkemizde çok yoğun inşaat faaliyetleri var. Ülkemizdeki kamuya ait tesislerin yabancı yatırımcılar tarafından işletilmesi halinde çeşitli teşvik ve vergi avantajları sağlıyoruz. Bu konuda daha ayrıntılı bilgi verebilmemiz için sizleri Libya’ya davet ediyorum” dedi.

 KÜLTÜREL MİRAS

ANASİAD'daki toplantının ardından, heyet ANASİAD Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Özdemir’in Yıldırım’daki Kahve Trendi adlı iş yerini ziyaret ederek burada öğlen yemeği yedi. Heyet daha sonra ANASİAD üyeleriyle birlikte Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa'nın Türkiye'nin en büyük ikinci ekonomisine sahip olduğunu söyledi. Bursa’nın otomotiv, tekstil, makine, mobilya, gıda gibi sektörlerde faaliyet gösteren birçok önemli firmaya ev sahipliği yaptığını, son dönemde savunma sanayii alanında da yatırımların öne çıktığını vurguladı. Libyalı turistler için Bursa’nın cazip bir destinasyon olduğunu da belirten Başkan Bozbey, "Başta Uludağ olmak üzere tarihi ve kültürel mirasımız, termal sularımız ve plajlarımızla Libyalı dostlarımızı Bursa’da ağırlamaktan memnuniyet duyarız," dedi.

CHP'li Öztürk'ten fahiş fatura artışlarına tepki CHP'li Öztürk'ten fahiş fatura artışlarına tepki

 SAĞLIK TURİZMİ ÖNE ÇIKTI

Ziyaretin bir diğer durağı Doruk Sağlık Grubu’nun Nilüfer Hastanesi oldu. Heyeti ağırlayan Doruk Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Op. Dr. Mustafa Esgin, Doruk Nilüfer Hastanesi’nin Güney Marmara’nın en büyük özel hastanesi olduğunu belirtti. Op. Dr. Esgin, sağlığın her alanında kapsamlı hizmet verdiklerini, her türlü cerrahi operasyon, onkolojik tektik ve tedavilerin gerçekleştirilebildiği tam teşekküllü bir sağlık grubu olduklarını söyledi. Ayrıca hastanelerinde bir katın termal tedavi ünitesi olarak ayrıldığını vurgulayan Op.Dr. Esgin, bu alanda uluslararası hizmet sunduklarını, termal tesislerinden günübirlik yararlanma fırsatı da sunduklarını söyledi. Esgin hastanelerine tedavi amacıyla gelen yabancı hastalara özel tercüman tahsis ettiklerini de kaydetti.

Libya heyeti daha sonra Gemlik’e ve İznik’e geçerek ANASİAD üyelerinin firmalarını ziyaret ettikten sonra İstanbul’a döndü. Öte yandan Libya heyetinin Bursa ziyareti, Türkiye ile Libya arasında gelişen ticari ilişkilerin bir göstergesi olarak öne çıkarken, sanayi, turizm ve sağlık alanlarında iş birliklerinin güçlendirilmesi adına önemli adımlar atıldı.

Editör: Haber Merkezi