ürkiye ile Suriye arasındaki normalleşme süreci devam ediyor. Son olarak Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın, Rusya lideri Vladimir Putin ile Moskova’da yaptığı sürpriz görüşmede, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılacak zirveyi konuştuğu öne sürüldü.

5-29

rkiye ile Suriye arasındaki normalleşme sürecini yürüten iki ülke istihbaratlarının son bir aylık dönemde üç kritik görüşme yaptığı öğrenilirken Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, kulislerde konuşulan yeni detayları paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Esad’in görüşmesi için Moskova, Bağdat ve Türkiye-Suriye sınırındaki Kesep kapısının ön plana çıktığını yazan Abdulkadir Selvi, “İhtiyatlı olmakla birlikte ağustos ayı içerisinde Erdoğan-Esed görüşmesi yapılabilir. Arka kapı diplomasisi hızlandı” ifadelerini kullandı. 

Abdulkadir Selvi’nin ‘Erdoğan-Esed görüşmesi nerede ne zaman’ başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Esed’in görüşmesi için üç yer önplana çıktı.

Hamas: Hain suikast cevapsız kalmayacak Hamas: Hain suikast cevapsız kalmayacak

1-Moskova

2-Bağdat

3-Türkiye-Suriye sınırındaki Kesep kapısı.

Dikkat ettiniz mi artık kimse görüşme olmayacak demiyor. Sadece nerede olacağı ve şartları konuşuluyor.

AĞUSTOS İHTİMALİ

İki liderin görüşmesi için gözler ağustos ayına çevrilmiş durumda. Tarih ve yer konusunda ihtiyatlı olmakta yarar var. Bir yetkili, “İki liderin görüşmesi için inisiyatif almaya çalışan ülkeler var” dedi. Yani sadece Putin devrede değil. Irak Başbakanı Sudani de elini taşın altına koymuş durumda.

Editör: Haber Merkezi