Dolar ve Euro güne nasıl başladı? Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Ev tekstili sektörünün en önemli buluşması olan HOMETEX Fuarı’nı 3 yıldır İstanbul Fuar Merkezi’nde büyük bir başarıyla düzenleyen KFA Fuarcılık, 2025 yılında savunma sanayiinin dünyadaki en büyük üç fuarından birisi olan İDEF’in de organizasyonunu üstlendi. Bursa’da Junioshow, Bursa Textile Show ve Food Point gibi nitelikli fuarlara da imza atan KFA Fuarcılık düzenleyeceği yeni fuarlarla da başarı çıtasını daha da yükseltmeyi hedefliyor. İş dünyasının küresel arenadaki rekabetçiliğini artırmak amacıyla bugüne kadar 8 bine yakın iş insanını dünyanın farklı coğrafyalarındaki 200’den fazla fuar organizasyonuyla buluşturan KFA Fuarcılık, düzenlediği sektörel ticaret heyetleriyle de firmaların ihracat yolculuklarına rehberlik etmeyi sürdürüyor.

Ev Tekstili Sektörünün Kalbi HOMETEX’te Attı

KFA Fuarcılık, ev tekstili sektöründe dünyanın öncü firmalarını ağırlayan HOMETEX Fuarı ile Türkiye’nin ihracat odaklı hedeflerine güç katmayı sürdürdü. Türkiye Ev Tekstili Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) tarafından KFA Fuarcılık organizasyonu ile düzenlenen HOMETEX, bu yıl da binlerce yerli ve yabancı firmayı bir araya getirdi. Toplam 11 holde, yaklaşık 200 bin metrekarelik alanda düzenlenen fuarda, 700’e yakın firma stant açtı. HOMETEX’e 175 binden fazla ziyaret gerçekleştirildi. Fuarı yaklaşık 135 ülkeden iş profesyoneli ziyaret ederken, organizasyon boyunca yapılan verimli iş görüşmeleri sektörün ve ülke ekonomisinin gelişimine katkı sağladı.

KFA Fuarcılık Dünya Savunma Sanayisini IDEF’te Buluşturacak

Fuarcılık çalışmalarında önemli bir tecrübeye sahip olan KFA Fuarcılık, dünyanın en önemli savunma buluşmalarından olan IDEF’25 17’nci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nın organizasyonluğunu da üstlendi. Fuar, T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, T.C. Millî Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı destekleriyle, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı yönetim ve sorumluluğunda, KFA Fuarcılık A.Ş. organizatörlüğünde 22-27 Temmuz 2025 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek. KFA Fuarcılık fuarın tanıtım çalışmaları kapsamında ayrıca Malezya’nın Başkenti Kuala Lumpur’da bölgenin en büyük savunma sanayi platformu olan DSA-2024’teki yerini aldı.

Bursa Textile Show “Fast Production" İle Sektöre Güç Katacak

Tekstil sektörünün kalbi 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında Bursa Textile Show Fuarı’nda attı. Fuarı 3 gün boyunca 40’ı aşkın ülkeden iş profesyoneli ziyaret etti. 2 ayrı salonda 80’i aşkın firmanın stant açtığı fuarda, trend alanları ve ilham verici seminerlerle katılımcılara sektördeki son yenilikleri keşfetme imkanı sunuldu. Sektörün bu yıl ikinci buluşması ise Ekim ayında gerçekleştirilecek. KFA Fuarcılık organizasyonunda Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) işbirliğinde Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde 9-11 Ekim tarihleri arasında yapılacak fuar, 12. kez kapılarını açacak. Fuar, bu yılki konseptiyle sektörün rekabetçi, esnek ve yenilikçiliğine de büyük katkı sağlayacak. Bursa Textile Show Fuarı’nın katılımcı firmaları, "Fast Production" modeliyle, müşterilerinden gelen talepleri, stoklarındaki ürünlerini kullanarak hızlı teslimat yöntemiyle gerçekleştirecek.

Yurt Dışı İş Gezileri Sürüyor

BTSO üyeleri 2024 yılında KFA Fuarcılık ile uluslararası fuarlarla buluşmaya devam etti. Mobilya sektörü temsilcileri Milano’da düzenlenen ve dünyanın en büyük mobilya fuarları arasında yer alan Salone Del Mobile’yi, tekstil sektörü temsilcileri Fransa’nın başkenti Paris’te eş zamanlı olarak düzenlenen Premiere Vision ve Texworld fuarlarını, inşaat sektörü temsilcileri ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen World of Concrete (WOC) Fuarı’nı, gıda sektörü temsilcileri ABD’nin New York kentinde düzenlenen International Franchise Expo ve Dubai Gulfood Fuarı’nı, otomotiv sektörü temsilcileri DKT 2024 Fuarı’nı ve ev tekstili sektörü temsilcileri ise Heimtextil Fuarı’nı ziyaret etti. 

Editör: Bilal Kayaaltı