Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, siyasette yumuşama ve normalleşme çabalarının aslında muhalefeti normalleştirme çabası olduğunu belirterek, sıkılı yumrukları açacak olanın, hançerleri kınına koyacak olanın, söylemini ve siyaset tarzını düzeltecek olanın muhalefet olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 1 yılda yaşanan üç seçim sebebiyle artan siyasi tansiyonu düşürmek için atılan adımları kimsenin yanlış anlamaması gerektiğini dile getirerek, “İktidar ve ana muhalefet partisi arasında siyasi ittifak olmaz. Uzlaşma olur, normalleşe olur, yumuşama olur ama ittifak olmaz. Zira iktidar ve ana muhalefet arasındaki ittifak, siyasetin de, demokrasinin de ve çok partili sistemin de fıtratına aykırıdır. Biz de zaten böyle bir çaba içinde değiliz. Biz, günlük siyasi tartışmaların dışında tutulması gerektiğine inandığımız; ülkemize, milletimize ve devletimizin güvenliğine dair konularda bir ortak bakış açısını, ortak duyguyu yakalamaya çalışıyoruz. Sivil ve özgürlükçü anayasa, terörle mücadele ve dış politika gibi milli meselelerde ilk cepheyi sağlamlaştırmanın gayretindeyiz” açıklamasında bulundu.
0454

Türkiye o listeden çıkarıldı! Türkiye o listeden çıkarıldı!

Kendileri ülkenin, milletin çıkarları için yapıcı davranmaya çalışırken CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in siyaseti gerilime sürüklemeye çalıştığını milletin yakından takip ettiğini belirten Erdoğan, “İade-i ziyaretimizin üzerinden daha 2 gün bile geçmeden yapılan ve daha sonra dozu sürekli artırılan çiğlikleri herkes takip ediyor. Karşımızdakilerin ciddi bir hazım problemi yaşadıkları anlaşılıyor. Şunu kimse unutmasın; biz 22 yıldır kimi zaman yalnız, kimi zaman da samimi dostlarımızla bu yolu yürüyoruz. 22 yıl boyunca CHP’den hoşgörü de, nezaket de görmedik. Allah’a hamdolsun bundan dolayı hiçbir şey kaybetmedik. Bugün de siyasi bir kazanç peşinde değiliz. İstiyoruz ki CHP gerilim siyasetini artık bıraksın, normalleşsin, milli iradeyle barışsın ve bundan da milletimiz, demokrasimiz kazançlı çıksın. Diyaloğa şans tanıma arzumuz; partimize, hükümetimize ve Cumhur İttifakı’na yönelik hadsizlikleri kabulleneceğimiz anlamına gelmesin. Edepli olmamız, edepsizliğe göz yumacağımız anlamına asla gelmesin” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi