Bilal Kayaaltı

İnşaatı tartışmalara yol açan, Ulu Cami’nin siluetini kapatan, 3 sene önce Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın katıldığı törenle açılan Bursa Müftülüğü’nün Şehreküstü’ndeki Hizmet Binası’nın dış cephe kaplamalarının içler acısı hali görenleri şaşırtıyor.

HABERİN GÖRÜNTÜSÜNÜ İZLE: 

https://x.com/bavulhaber/status/1809120779180671451

 Müftülük personelinin 3 katlı binada görev yapmasına rağmen, dış cephe kaplamalarının kırıklarına, etrafının bakımsızlığına duyarsız kalması şaşkınlık meydana getiriyor.  Bursa Müftüsü Yavuz Selim Karabayır’ın da her hafta ziyaret ettiği merkezin çevresinin kötü görüntüsünü fark edememesi sorumluluktan kaçmak olarak değerlendiriliyor.

 “MİLLETİN PARASI ÇÖP OLUYOR”

Her gün binlerce yerli ve yabancı turistin geçtiği Şehreküstü Meydanı’ndaki Bursa İl Müftülüğü’nün Hizmet Binası duvarlarındaki kaplamalar yaklaşık 2 yıldır kırık ve bakımsız olduğunu dile getiren Osman Sıvacıoğlu, “Vatandaşa Cuma günleri temizliği, düzeni, duyarlı olmayı hutbelerinde öğütleyen Diyanet personeli, kendi binalarının kötü görüntüsünün farkına varamamaları liyakatsizliktir. Burada görev yapan müftülük personeli ne işe yarar? Dışarı çıktıklarında, sabah mesaiye geldiklerinde acınacak manzarayı görmüyorlar mı? Müftü bey binanın içinde vakit geçirirken etrafını niye teftiş etmiyor. Burası milletin parasıyla yapıldı, şimdi çöp içinde, içeride kitap satan memurlar kendi evleri de bu halde midir? Yazıklar olsun, düşük ve kalitesi mal kullanarak devleti ve mişlleitn parasını haksız şekilde binayı yapan mütahdie peşkeş çekmişler. Bu kul hakkı değil midir?  Kalitesi ve çürük malzeme kötü işçilikle yüklenici firmalara ödenen para haram mıdırı değil midir? Her konuda hassas olması gerekenlerin sorumluğundaki hizmet merkezi yüreğimi acıttı” dedi.

"Zamlar bizi perişan etti, geçinemiyoruz" "Zamlar bizi perişan etti, geçinemiyoruz"

Editör: Haber Merkezi