İsrail basınında çıkan haberlerde, Tel Aviv'in yukarısında kalan Hadera kentinden itibaren ülkenin kuzeyindeki hava sahasının uçuşlara kapatıldığı belirtildi.Uçuş yasağının 24 saat boyunca uygulanacağı, bölgedeki kara yollarına ilişkin ise herhangi bir kısıtlama getirilmediği ifade edildi.

2-58

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan haberlere göre, Devlet Başkanı Abbas, Heniyye'ye yönelik suikastı şiddetle kınadı.Heniyye'nin öldürülmesini korkakça bir eylem ve tehlikeli bir gelişme olarak nitelendiren Abbas, Filistin halkını da İsrail işgaline karşı direnme ve birlik olmaya davet etti.

Geçmişte İsrail tarafından öldürülen Hamas liderleri

Tüm dünya onu konuşuyor: Kim bu Astsubay Yusuf Dikeç? Elon Musk da... Tüm dünya onu konuşuyor: Kim bu Astsubay Yusuf Dikeç? Elon Musk da...

Ocak 1996: İsrail, Gazze'nin Beyt Lahiya'sında Hamas'ın askeri lideri Yahya Ayyaş'a suikast düzenledi.

Mart 2004: Hamas'ın ruhani lideri Şeyh Amhid Yasin, Gazze'deki İsrail saldırısında öldürüldü.

Nisan 2004: Yasin'in halefi ve Hamas'ın kurucu ortağı Abdülaziz el-Rantisi, İsrail helikopterinin Gazze Şehri'ne düzenlediği füze saldırısında öldürüldü.

Ocak 2024: Hamas'ın üst düzey yetkililerinden Salih el-Aruri, Beyrut'ta İsrail'in düzenlediği bir insansız hava aracı saldırısında öldürüldü.

Temmuz 2024: Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye, İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğradı.

Editör: Haber Merkezi